Neki dizajneri pretvorili su kultne filmove u najbolje postere u povijesti

Cijeli film je sveden na dva crteža, a postere možete kupiti za 100 kuna

FOTO: Viktor Hertz/Kickstarter

Neke filmove se jednostavno ne isplati gledati. Previše toga se dešava između početka i kraja, jednostavno nije zanimljivo. To, na žalost nije slučaj s filmovima o kojima sada pišem. Ali da je, onda bi se riješili muke, jer ovaj je dizajner napravio sjajne minimalističke postere koji u dva kadra prikazuju cijeli film, od početka do kraja.

Viktor Hertz je uzeo klasike poput ‘Velikog Lebowskog’, ‘Pulp Fictiona’ i ‘Star Wars trilogije i pretvorio ih u postere koji nam pokazuju i prije i poslje stanje filma. ‘Razmišljajte o ovome kao o ekstremno kratkom fillmu’ kaže Hertz, ‘koji sažima priču i vizualizira kroz što glavni likovi prolaze’. Što je najbolje, ovo nije samo neka dizajnerska vježba. Ovo posteri postoje.

Ili će barem vrlo skoro postojati. Hertz je pokrenuo Kickstarter kampanju u kojoj je ostalo još 31 dan za sakupiti 40.000 kuna. Postere koji su veličine 30×40 centimetara i tiskani na 170 gramskom papiru možete dobiti za 100 kuna po komadu. A ako vam treba malo poticaja da kupite svoj, pogledajte galeriju.

Neki sjajni dizajneri su odlučili filmove pretvorili u najbolje postere ikada