Neko se vrijeme pričalo da će se raditi remake Bowiejeva filma Labirint, ali izgleda da ipak ništa od toga

Navodno je sve bilo dogovoreno, a onda se oglasila Nicole Perlman

FOTO: YouTube

Otkako je nedavno umro David Bowie naslušali smo se svakakvih priča o njemu, njegovom radu i projektima koji bi mogli uslijediti nakon njegove smrti. Jedan od njih bio je i remake kultnog filma Labirint iz 1986. u kojem je Bowie igrao kralja gobilna (uz njega je glumila i tad mlađahna Jennifer Connelly kojoj je to ujedno bila i jedna od prvih uloga u životu). Taj je film, doduše, svojevremno od kritike dočekan na nož, a ništa bolje nije prošao ni u kino dvoranama, ali je s godinama ipak stekao kultni status. Poglavito radi Bowieja, razumije se.

No, u međuvremenu se oglasila i scenaristica Nicole Perlman koja je taj film navodno trebala transponirati u 21. stoljeće. Ali ona je putem svog Twittera tu mogućnost kategorički odbila. “Ljudi, molim vas da ne nasjedate na sve što čujete. Nitko neće ponovo snimati Labirint jer je taj film savršen upravo takav kakav jest”, rezolutno je napisala.

Ipak nitko neće ponovo snimati Labirint

Pa ipak, priznala je i da je još pred godinu dana ušla u pregovore s Jimom Hensonom, redateljem koji je navodno trebao raditi remake, ali je cijela stvar propala odmah na početku pa je zbog toga sad jako uznemirena vijestima koje kolaju medijima jer impliciraju da bi se ona time okoristila Bowiejevom smrću.

“Sve što mogu reći je da je timing za tu priču bio grozan. Kad sam to čula sam se osjećala kao da me netko udario u trbuh. Bowiejeva glazba mi je pomoglo da prebrodim neke od najtežih trenutaka u životu“, rekla je. “Poštujem ga kao glazbenika, glumca, ikonu, i najvežnije od svega, kao čovjeka. Napisati nešto za njega bi bilo ispunjenje jednog sna”, zaključila je.