Netflix ima ambiciozan plan; za 2018. najavljuju 700 novih originalnih serija, filmova i specijala

U nove sadržaje planiraju uložiti golemih osam milijardi dolara

FOTO: Netflix

David Wells, glavni menadžer zadužen za financije u Netflixu, objavio je da Netflix ove godine planira uložiti osam milijardi dolara u nove sadržaje. Tom investicijom planiraju realizirati 700 novih serija, filmova i specijala, kako prenosi Variety.

Na Morgan Stanley Technology, Media & Telecom konferenciji održanoj ovaj utorak, Wells je rekao kako planiraju snimiti i 80 novih originalnih serija koje će se producirati izvan Sjedinjenih Američkih Država.

Strategija Netflixa ostaje ista: što više sadržaja

https://www.youtube.com/watch?v=zy0b9e40tK8

Jedan od primjera strane produkcije koju je Wells istaknuo je vrlo zapažena njemačka psihološka triler serija Dark, koju su mnogi opisali kao ozbiljniju i mračniju verziju Stranger Things.

Strategija Netflixa ostaje ista kao i dosad. “Namjeravamo nastaviti dodavati sve više sadržaja. Zasad strategija funkcionira i potiče naš razvoj”, rekao je Wells. Također je rekao kako nemaju ograničenja oko toga tko će proizvoditi nove serije i filmove. Iako planiraju povećati vlastitu produkciju, moguće je da će otkupljivati nove sadržaje od drugih kuća, ako budu u skladu s njihovim standardima.

Više od 117 milijuna registriranih korisnika

Netflix je prošlu godinu zaključio sa 117,6 milijuna registriranih korisnika diljem svijeta, a ove godine planiraju značajno povećati taj broj. “Trenutno je više ljudi koji ne koriste Netflix, nego onih koji ga koriste. Tu vidimo svoju priliku za širenje”, rekao je Wells. Napomenuo je kako trenutno na svijetu postoji više od 700 milijuna korisnika širokopojasnog interneta (izuzev Kine), koji su potencijalni korisnici Netflixa.