Nova pjesma Davida Hasselhoffa je iz nekog razloga postala toliko veliki hit da je opet počeo bukirati koncerte

U samo mjesec dana online pjesma je skupila više od 10 milijuna pogleda

US singer David Hasselhoff performs during the New Year's party at Berlin's landmark Brandenburg Gate on January 1, 2015.  AFP PHOTO / DPA/ JOERG CARSTENSEN
FOTO: AFP

Konvencija Comic-Con koja se svake godine održava u San Diegu i koja okuplja ljubitelje stripova iz cijele Amerike (a i šire), ove godine će imati jednog vrlo posebnog gosta – Davida Hasselhoffa.

Hoff je iznimno štovana pojava u ovim krugovima. Tijekom 80-ih bio je ikona zbog svojih uloga u “Knight Rideru” i “Baywatchu”, a njegova pjesma “Looking For Freedom” bila je ogroman hit u Europi, posebno u Njemačkoj gdje je tjednima nakon izlaska vladala top listama. Na Comic-Conu se neće pojaviti samo da bi pozirao za fotografije s obožavateljima, već je predviđeno da odradi i glazbeni nastup. To znači da sretne posjetitelje očekuje nabrijani show s puno lažnog dima, loše koreografije i podfrknutih rukava.

Hasselhoff će izvesti svoj novi hit “True Survivor” koji će se naći na soundtracku filma “Kung Fury”. Ovaj film je prošlog tjedna doživio premijerno prikazivanje na festivalu u Cannesu, a sad kreće u ozbiljnu promociju. Redatelj “Kung Furya”, Šveđanin David Sandberg, rekao je kako je s ovim singlom dodatno povećan interes za filmom i kako nisu očekivali takvo oduševljenje publike.

https://www.youtube.com/watch?v=72RqpItxd8M

Rekordan broj pregleda

Naime, trailer za ovu polusatnu akcijsku parodiju, koja se financirala putem Kickstarter kampanje, izašao je još krajem 2013. i do danas prikupio preko 10 milijuna pogleda na Youtubeu. Spot za “True Survivor” je taj broj dostigao u samo mjesec dana koliko je online. U videu za ovu stvar, inspiriranu pop zvukom 80-ih, Hoff stoji ispred Lamborghinija u retro outfitu upotpunjenom rukavicama s odrezanim prstima.

“Kung Fury” je bio uspješan u Cannesu; pronašli su međunarodnog distributera, a redatelj Robert Rodriguez je bio toliko oduševljen filmom da ga je odlučio prikazati na svom kabelskom TV kanalu El Rey, gdje će se emitirati upravo večeras.