Novi film Guya Ritchieja mogao bi biti jedan od najboljih trilera ove godine

Radnja filma smještena je u vrijeme vrhunca hladnoratovske krize

FOTO: Youtube

Redatelj Guy Ritchie ima novi film. Riječ je o špijunskom trileru “The Man From U.N.C.L.E.” čiji je trailer premijerno predstavljen ovog vikenda na Comic-Conu, a sad je dostupan i na Youtubeu.

U ovom filmu glavnu ulogu igra jedan od najtraženijih mladih glumaca u Hollywoodu Henry Cavill, a uz njega tu su i Armie Hammer, Hugh Grant, Alicia Vikander i Jared Harris, kojega se svi još sjećamo iz serije “Mad Men”. Guy Ritchie je također sudjelovao i u pisanju scenarija. Ovo je ujedno prvi Ritchiev film od “Sherlocka Holmesa” iz 2011. “The Man From U.N.C.L.E.” filmska je verzija istoimene TV serije koja se emitirala tijekom 60-ih godina.

Filmska suradnja CIA-e i KGB-a

Radnja filma smještena je upravo u tom periodu, tijekom vrhunca hladnoratovske krize. U središtu zbivanja nalaze se agent CIA-e Solo (Henry Cavill) i agent KGB-a Kuryakin (Armie Hammer). Njih dvojica su prisiljeni staviti međusobne loše odnose i neprijateljstvo na stranu kako bi se udružili u zajedničkom pokušaju zaustavljanja neke misteriozne internacionalne kriminalne organizacije.

Ta organizacija pokušava dodatno destabilizirati već napetu političku situaciju u svijetu širenjem nuklearnog oružja i tehnologije. Jedini trag koji Solo i Kuryakin imaju je kćer nestale njemačke znanstvenike (Alicije Vikander). Ona je njihov ključ za infiltriranje u tu kriminalnu organizaciju i pokušaj zaustavljanja svjetske katastrofe.

U originalnoj TV seriji “The Man From U.N.C.L.E.” glumili su Robert Vaughan i David McCallum koji su bili tajni agenti zaposleni u fiktivnoj međunarodnoj špijunskoj agenciji United Network Command for Law and Enforcement (UNCLE). Od 1964. do 1968. emitirano je 105 epizoda ove serije.