Novi film o Franku Sinatri donosi dosad neviđene detalje iz njegova života

Dokumentarac se bavi i Sinatrinim odnosima s mafijašima i predsjednicima

Ovog tjedna HBO je premijerno emitirao novi, dvodijelni dokumentarac o Franku Sinatri. Snimljen povodom njegova 100. rođendana, ovaj film za cilj ima da čak i najtvrdokornijim obožavateljima otkrije nešto novo o američkoj glazbenoj ikoni. U njemu je detaljno prikazan Sinatrin život, sve od djetinjstva provedenog u New Jerseyu pa do oproštajnog koncerta u Los Angelesu.

“Sinatra: All or Nothing at All” centriran je upravo oko spomenutog koncerta, održanog 1971. u kazalištu Ahmanson. Sinatra je tad izveo 11 pjesama od kojih je svaka predstavljala određeno poglavlje u njegovu životu: od romansa s Avom Gardner i Lauren Bacall pa sve do njegovih odnosa sa mafijaškim šefovoima i predsjednicima SAD-a.

Iza filma stoji kontroverzni redatelj

Sinatrina obitelj, uključujući njegovo dvoje djece, sudjelovali su u snimanju. Njihova podrška i dosad neobjavljeni materijali koje su dali na raspolaganje snimateljima, najbitniji su faktor vjerodostojnosti ovog filma. U njemu se pojavljuju i razne poznate ličnosti koje su bile povezane sa Sinatrom, poput Brucea Springsteena, Martina Scorcesea, Harrya Belafontea, Tonya Benetta, a svoj doprinos dala je čak i njegova bivša žena Nancy.

“S ovim filmom sam htio postići da gledatelji o Franku Sinatri razmišljaju ne samo kao o tipu koji je imao odlične pjesme, već da ga dožive kao Velikog Gatsbya“, izjavio je redatelj Alex Gibney. Ovaj redatelj je već poznat po tome što je snimao filmove o svemu, od taksista u Afganistanu do političkih skandala u New Yorku. U posljednje vrijeme je u centru pažnje zbog kontroverznog filma “Going Clear”, koji se bavi Scijentološkom crkvom.

https://www.youtube.com/watch?v=J9Ph1ap_AhE