Objavljena je zadnja pjesma sa zadnjeg koncerta prije Kurt Cobainove smrti

Osim zadnje pjesme, otkrivena je i obrada Beatlesa koju je snimio pred kraj

Često se priča da je ‘Unplugged’ posljednji koncert koji je Nirvana svirala. No prava istina je su svirali još mjesec dana po Americi nakon tog snimanja za MTV i onda otišli u Europu. Dok su bili u Europi, Kurt Cobain je proživio neke teške trenutke. Brak s Courtney Love mu se raspada, a i fizički je propadao. Na pozornicama po Europi je izgledao sve gore i gore nakon svakog koncerta. Bio je blijed, a uskoro mu je pukao i glas. Doktori su mu dijagnosticirali bronhitis i laringitis i nagovarali ga da prekine turneju što je on odignorirao.

Nirvanin zadnji koncert bio je 1. ožujka 1994. u Minhenu. Svirali su u napuštenom hangaru, akustika je bila katastrofalna i Cobain je bio očajan. Kamere su snimile nekoliko prvih pjesama, ali do danas nismo znali kako je taj koncert završio. Sada prvi put možemo čuti posljednju pjesmu posljednjeg koncerta koji je Cobain odradio – ‘Heart-Shaped Box’.

Turneja koja se morala prekinuti

Pjesma završava s Cobainom koji zahvaljuje oduševljenoj publici. Tada je bilo jasno da neće moći nastaviti turneju i svi koncerti su otkazani. Umro je mjesec dana kasnije. A sada po prvi put poslušajte tu pjesmu.

To nije jedina novost iz kratkog i burnog života Kurt Cobaina. Svakim danom saznajemo sve više detalja iz dokumentarca ‘Kurt Cobain: Montage of Heck’. Režiser filma Brett Morgen upravo je objavio novu Cobainovu snimku koju je pronašao u kojoj pjeva pjesmu Beatlesa ‘And I Love Her’. Poslušajte i to.