Oscarom nagrađeni Miyazakijev film stiže na Netflix. 'Dječaka i čaplju' moći će se streamati i u Europi

"Dječak i čaplja" Miyazakijev je prvi igrani film u deset godina. Zaradio je preko 167 milijuna dolara diljem svijeta

FOTO: PROMO

Ljubitelje bajkovitog svijeta japanskog čudotvorca animacije Hayaa Miyazakija razveselit će vijest da će se njegov Oscarom nagrađeni anime “Dječak i čaplja” moći streamati na Netflixu gotovo svugdje u svijetu, pa tako i u Europi.

Točan datum premijere na Netflixu još nije objavljen, a riječ je o novom sporazumu prema kojemu će se na ovom streaming servisu i dalje moći gledati dosadašnji paket od ukupno 22 filma ovog Japanca i njegovog Studia Ghibli, među kojima su “Spirited Away”, “Princeza Mononoke”, “Arrietty”, “Kiki’s Delivery Service”, “My Neighbor Totoro” i drugi.

Gledatelji u azijsko-pacifičkoj regiji, Europi, na Bliskom istoku, u Africi i Latinskoj Americi moći će streamati ove naslove na 28 jezika, uz dostupne sinkronizacije na do 20 jezika.

“Dječak i čaplja” Miyazakijev je prvi igrani film u deset godina. Osvojio je Oscara za najbolji animirani film i zaradio preko 167 milijuna dolara diljem svijeta, priskrbivši slavnom japanskom animatoru, filmašu i manga umjetniku njegov treći kipić: prethodno ga je dobio za animaciju 2001. godine za “Spirited Away”, a 2014. mu je uručen počasni Oscar.