7 negativaca koje baš jako želimo vidjeti u novim Avengers nastavcima

Režiser filma je najavio da nam stižu novi zlikovci, ali nije otkrio tko su

Marvel radi čudne stvari u svom filmskom univerzumu. Da, baziraju se na velikim franšizama koje imaju – Ron Man, Hulk, Avengersi… Ali onda povuku suludi potez i pronađu neki od likova koje nisu koristili godinama, malo opskurnije negativce i zaboravljene franšize. Najveći hit prošle godine im je bio Guardians of the Galaxy, grupa likova za koje sada svi tvrde da su oduvijek čitali, ali zapravo nitko nema pojma tko su. Zaredali su se i s hrpom negativaca za koje većina ljudi nije čula – Whiplash, Ronan, Ultron

I to nije loša stvar. Dobro je da nas stalno iznenađuju, iako već znamo glavnog negativca za iduća dva nastavka Avengersa koji će u kina doći 2018. i 1019. Bit će to Thanos i to me poprilično veseli. Ali čini se da neće biti jedini. Joss Whedon, režiser Avengersa: Age of Ultron, je najavio da bi definitivno trebali očekivati još negativaca uz Thanosa.

Znamo da će ih biti, ali nemam pojma tko su niti što će raditi. I tu Marvel ima odluku – mogu kopati po arhivu negativaca i izvući nekog opakog i zabavnog ili bi mogli vratiti neke od zlikovaca koji su već prošli kroz razne filmove. U svakom slučaju, biti će zabavno. Dok čekamo bilokakve informacije, ovo je 7 negativaca koje bi mi željeli vidjeti bok uz bok s Thanosom.

1. Black Dwarf

4306921-6642003209-34762

Thanosu bi bili dovoljni i neki osrednji zlikovci, za koje nam ne bi bilo žao da bezumno izginu. Ali protiv Avengersa će mu trebati neki ozbiljan zločinački um. Kao, recimo, Black Dwarf s kojim je već udružio snage u stripovskom crossoveru Infinity kada je pokušao osvojiti zemlju. Black Dwarf je pametan, ima neprobojnu kožu i nevjerojatno je snažan. Kao u stripovima, mogao bi se obračunati s Black Pantherom.

2. The Collector

nWD75O7

Ovog tipa znate. Glumio ga je Benicio Del Toro u Guardians of the Galaxy. Da, istina, u tom je filmu bio vrlo aktivni protivnik Thanosa. Naravno da negativac u Avengersima ne mora biti na strani Thanosa, zato bi ga bilo zanimljivo vidjeti u filmu. Jer, naime, u stripovima Collector ima ozbiljnu povijest s Thanosom. Collector je jedan od starješina svemira koji pod svaku cijenu skuplja opasne stvari po galaksiji. Ovaj put ima interes kao i Thanos – želi pronaći svih šest Infinity kamena.

3. Ronan

guardians

Evo još jednog Guardians of the Galaxy lika. Ronan i Thanos se nisu baš dobro slagali u tom filmu. Thanos je Ronana poslao da nađe Power Orb, ali kada je ovaj nabasao za Infinity Stone uzeo ga je za sebe i obećao da će ubiti Thanosa. Iako su ga Guardiansi ubili na kraju, Thanos bi mogao iskoristiti Infinity kamen kak bi vratio Ronana iz mrtvih i natjerati ga da ovaj put stvarno radi za njega.

4. Abomination

2008_11_18_abomination

Sjećate se ovog tipa? Tim Roth glumio je Emila Blonskog kroz cijeli Hulk i onda se u zadnjih nekoliko minuta pretvorio u Abominationa, veću, opasniju i žešću verziju Hulka. Abomination nije mrtav, samo zatvoren u posebnom zatvoru. Kada bi ga Thanos izvukao van, konačno bi netko napravio dobar obračun Hulka i Abominationa.

5. The Blood Brothers

Blood_Brothers

I evo nas opet na potpuno opskurnim likovima. Ova dva brata su potpuna suprotnost Black Dwarfa, jednostavni krvnici koji ne vole previše razmišljati. Osim što su iznimno jaki (barem kad su zajedno, ako su odvojeni oslabe), kao što im ime kaže, vole isisati krvi iz svojih žrtava. Zašto oni? Zato što ovo ne bi bio prvi put da rade za Thanosa. Tako da postoji mogućnost da se pojave.

6. Kang The Conqueror

3388625-youngavengers00503

Kang je putnik kroz vrijeme, orginalno iz tridesetog stoljeća, koji koristi svoju naprednu tehnologiju i poznavanje povijesti da poptuno uništava vremensko.prostorni kontinuum. Ima samo jedan problem s njim. Toliko je dobar lik, da bi ga bilo šteta potrošiti kao sidekicka uz Thanosa. Ne znamo što Marvel planira u budućnosti, ali će se sigurno uskoro pojaviti.

7. Smrt

1268317-untitled

Možda niste znali, ali Thanos ima dva razloga zašto želi sakupiti svo Infinity kamenje. Jedan je definitivno ultimativna moć. Ali ima i puno bolji. Pokušava zavesti ljubav svog života – Smrt. Da, Marvel stripovi imaju živuću Smrt. I Thanos je smrtno zaljubljen u nju. Bilo bi dosta fora da se udruže u ultimativnoj borbi s Avengersima.