Ovo je sve što za sada znamo o Star Wars filmu koji zapravo nije Star Wars

'Star Wars: Rogue One', prvi je spin-off film koji nema veze s orginalnim serijalom

Kada je Disney kupio LucasFilms prije tri godine, obećali su vratiti Star Warse u kina. Lucasovu filmsku kompaniju su platili 4 milijarde dolara, i samo s prvim ozbiljnim teaserom su si povećali vrijednost kompanije za 2 milijarde. Tako da će im se investicija definitivno isplatiti već s prvim filmom.

Odmah na početku, kada su krenuli najavljivati filmove, su rekli da planiraju puno više od tri filma (Epizode VII, VIII i IX) koji će se nadovezati na originalnu trilogiju. Hrpe crtića, igračaka, stripova i, naravno, spin-off filmove koji neće imati ništa s originalnim filmovima. A sada, zahvaljujući najboljij Star Wars konvenciji ikad, imamo i prve detalje o novom filmu koji će se zvati ‘Star Wars: Rogue One’.

Svemir je ostao bez Jedija

Prvi igrani film koji će pričati priču koja je drugačija svega što znamo iz Epizoda biti će vojna avantura koja će se fokusirati na moralno sivilo, umjesto crno-bijelog obračuna dobra i zla iz prijašnjih Star Wars filmova. I da, neće biti ni jednog Jedija u filmu. Film će režirati Gareth Edwards, mladi režiser u kojeg se svijet zaljubio kada je snimio ‘Monsters’, a ja kada je snimio remake ‘Godzille’.

Službeni tweet sa Star Wars Twittera je potvrdio hrpe glasina da će novi Star Wars film imati veliku pljačku. Službeni sinopsis kaže ovako: “Grupa boraca za slobodu se ujedinjuju u opasnoj misiji kako bi ukrali nacrte Death Stara”. Što nam naravno i otkriva kako se ovaj film uklapa u svijet Star Warsa. Pričao je o tome i Edwards. ‘Rogue One’ se zbiva negdje nakon ‘Return of the Sight’, a prije ‘A New Hope’. Dakle, nastavak prequela? Valjda.

Edwards je čak na Star Wars Celebrationu i pustio kratki teaser, što je bila poprilično teška zadaća, s obzirom da će prvi kadar snimiti tek ovo ljeto. Pokazao je, naravno, testne scene koje su snimali kako bi isprobali kostime i kamere koje će koristiti, što znači da ništa od ovoga neće završiti u filmu. Ali, svejedno, ljudi su bili oduševljeni:

S obzirom da je radnja smještena odmah nakon velikog pokolja i progona Jedi reda iz galaksije, baš nitko od glavnih likova neće imati ikakve supermoći. Ovo su rani dani Otpora i zapravo ćemo vidjeti kako su postavljeni temelji za veliki rat protiv Imperija. ‘Rogue One’ je prvi u seriji ‘Antologijskih filmova’, kako Disney zove sve Star Wars filmove koji neće imati veze s originalnim serijalom. Potvrdili su da će ovi ‘Antologijski filmovi’ drastično varirati u žanrovima i ambicioznosti.

Povijesna vojna drama?

Tako će ‘Rogue One’ biti pod velikim utjecajem ratnih filmova kao što su ‘Saving Private Ryan’, ‘Black Hawk Down’ i ‘Zero Dark Thirty’. To je podiglo popriličan broj obrva u publici, na što Edwards ima samo jednu stvar za reć: “Ovaj serijal se zove RATOVI Zvijezda”. Ako vam treba još dokaza da će ‘Rouge One’ imati vibru ratnog filma, evo vam ova slika koju su napravili kao inspiraciju za film:

I, za kraj, slika špice. Zanimljivo je da će na špici, ispod naslova, cijelo vrijeme gurati ovu ‘Antologiju’, što bi možda mogli biti zbunjujuće.

‘Rogue One’ bi se u kinima trebao pojaviti krajem iduće godine.