Pierce Brosnan otkrio zašto mu nikad nije odgovarala uloga Jamesa Bonda

Ne vidi ništa po čemu se isticao, za razliku od svojih prethodnika

Očito nije lako glumiti Jamesa Bonda. Osim velike odgovornosti koje preuzima svaki glumac koji prihvati ulogu najpoznatijeg tajnog agenta na filmu, tome treba dodati i svoj vlastiti glumački potpis. Do danas je svaki Bond bio zamjetno različit od onog prije.

Svi ti izazovi su se pokazali kao poprilično zahtjevni za Piercea Brosnana. U nedavnom razgovoru za magazin GQ otkrio je kako mu ta uloga zapravo nikad nije sjela i da nije vidio ništa po čemu se isticao, za razliku od njegovih prethodnika. “Bio je to ogroman poduhvat za sve koji su bili involvirani. Ja sam se našao negdje između Rogera Moorea i Seana Connerya, i pustio sam da način na koji su oni to odradili utječe na mene”, izjavio je Brosnan.

Nametnute mu glumačke restrikcije

On se prvi put pojavio u ulozi Bonda u filmu “Goldeneye” 1995., šest godina nakon “Licence To Kill” s Timothyem Daltonom. Ta dugačka pauza je stavila dodatni pritisak na njega da svoj posao odradi što je bolje moguće. Čini se da je u ovom intervjuu Brosnan suptilno htio dati do znanja da su mu prilikom snimanja filmova o agentu 007 nametnute neke glumačke restrikcije, kojih se konačno riješio kad se lani vratio akcijskom žanru u filmu “The November Man”.

Sličnu stvar je rekao i lani u razgovoru za The Telegraph, kad je istaknuo kako nikad nije pogledao Bondove u kojima je glumio jer smatra da njegova izvedba “nikad nije bila dovoljno dobra”. Rekao je i da mu je djelovalo da njegov lik ne djeluje dovoljno stvarno i da je samo zagrebao po površini njegova karaktera.