Pojavile su se prve fotografije za nastavak Bladea Runnera i čine se dosta spektakularnima

Sve upućuje na to da bi dugoočekivani nastavak mogao biti ozbiljno dobar

FOTO: sony

Činjenica je da Bladea Runnera 2 od projekcija u kino dvoranama dijeli još nešto više od godine dana, ali to ljude nimalo ne spriječava u tome da se nabriju na film. Tim više što su se upravo pojavili prve fotografije filma, piše indiewire.

Denis Villeneuve, redatelj dugoočekivanog nastavka, otkrio je na Comic-Conu i da će se radnja nastavka ovog distopisjkog klasika odvijati u Los Angelesu i to nekoliko desetljeća nakon događaja koje smo gledali u originalu.

“Klima je poludjela – oceani, kiša i snijeg su postali toksični”, najavio je Villeneuve. Jedna od konceptualnih fotografija tako, primjerice, prikazuje golemi stroj koji je dizajniran za uništavanje snijega. Na drugoj se nalazi distopijski skyline Los Angelesa kompletiran hologramskim billboardovima i mračnim neboderima, koji vidite na naslovnoj fotografiji.

Film u kina dolazi tek iduće jeseni

Malo smo, doduše, tužni što se zasad detalji priče drže u strogoj tajnosti pa ne znamo što će se točno u filmu događati, ali zato se zna da na scenariju rade Fancher i Michael Green, a poznato je i da će direktor fotografije biti Roger Deakins – što garantira prekrasno napravljen film, pod uvjetom da distopijski film može biti prekrasan.

Što se pak casta tiče, zna se da ćemo u nastavku Bladea Runnera gledati neuništivog Harrisona Forda. Pridružit će mu se Ryan Gossling, Mackenzie Davis, Robin Wright i Dave Bautista. A priča se i da snimanje kreće nekad ove godine dok je premijera filma zakazana za 6. listopada iduće godine.

No, prije toga ćemo, i to već ove jeseni, u kinima gledati Villeneuveu SF dramu Arrival u kojoj će glavnu ulogu igrati Amy Adams i mnogi nagađaju da bi se taj film mogao naći u konkurenciji za Oscara.