Preminula je Andreja Blagojević, dramska prvakinja riječkog Hrvatskog narodnog kazališta

U 48. godini istaknuta riječka glumica izgubila je borbu s teškom bolešću

FOTO: PIXSELL/Pixsell

Jučer je nakon duge borbe s opakom bolešću u 48. godini života preminula Andreja Blagojević, istaknuta riječka glumica i dramska prvakinja HNK Ivana pl. Zajca.

Bila je to žena svestranog kazališnog talenta koju će riječka publika pamtiti po poletnoj scenskoj samouvjerenosti i neuništivoj energičnosti. U svojoj je bogatoj karijeri stvorila uloge koje su i publika i struka redovito prepoznavale u podjenakoj mjeri.

Bila je istinska i strastvena zaljubljenica u svoj posao, u glumu. Rad u kazalištu uvijek je smatrala velikom privilegijom. Uživala je u toj vječnoj igri koja ju je tjerala da grebe po vlastitoj nutrini i nikad se nije bojala odlutati u mračno kako bi zadovoljila svoje visoke umjetničke kriterije.

Prerani odlazak istinske umjetnice

Andreja Blagojević bila je glumica koja je svoju životnu snagu crpila od publike za koju je živjela. Uvijek je to iznova dokazivala, a da ni teška bolest nije mogla slomiti njezin veliki umjetnički duh dokazala je pred dva tjedna kad je u prepunoj dvorani kad se po posljednji put poklonila publici u premijernoj izvedbi predstave „Sh.Sh“.

Posljednji ispraćaj Andreje Blagojević bit će u petak, 22. svibnja na groblju Trsat u 12 sati, a komemoracija u HNK Ivana pl. Zajca u ponedjeljak, 25. svibnja u 13 sati.