Priča se da Steven Moffat, čovjek koji je posljednjih par sezona radio seriju Doctor Who, odlazi nakon iduće sezone

Steven Moffet je odradio 4 sezone serije i čini se da mu je dosta

SAN DIEGO, CA - JULY 09: Writer/producer Steven Moffat speaks onstage at the "Sherlock" panel during Comic-Con International 2015 at the San Diego Convention Center on July 9, 2015 in San Diego, California.   Ethan Miller/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Steven Moffat, glavni scenarist i producent serije Doctor Who, završio je sa svojim angažmanom na tom projektu. Epizode koje ćemo gledati u 10. sezoni ove popularne britanske serije bit će posljednje koje je ovaj kreativac napisao. Zamijenit će ga Chris Chibnall.

“Malo je čudno govoriti o tome da odlazim, a tek sam počeo raditi na scenarijima za 10. sezonu. No, činjenica je da mi vrijeme istječe”, rekao je Moffat. “Dok Chris radi svoju posljednju sezonu Broadchurcha ću ja najbolji posao na svijetu privoditi kraju. Trebalo je mnogo gina i tonika da ga se nagovori da pristane, ali sam presretan što će jedna od pravih zvijezda britanske televizijske drame Doctora Whoa voditi u budućnost”, poručio je producent na odlasku.

“Doctor Who je ultimativna BBC-ijeva serija: hrabra, jedinstvena beskrajno zabavna i obožavana diljem svijeta”, rekao je Chibnall. “Ovu seriju obožavam od svoje četvrte godine. Steven je bio uzbuđujuć i hrabar pisac. Slušajući njegove planove za novu sezonu postalo mi je jasno da će otići u velikom stilu. Samo kako bi meni zagorčao život”, našalio se Chibnall.