Redatelj Tupacovih spotova sad snima film o njemu i tvrdi da ima tonu neviđenih snimki

Rahimi je bio Tupacov bliski prijatelj koji je svjedočio njegovim posljednjim danima

Photo by REX/Everett Collection/Rex
FOTO: REX/Everett Collection

Dugoočekivani biografski film o životu Tupaca Shakura je sve dalje od realizacije. To je projekt koji se planira već godinama i u kojem se već izmjenilo nekoliko redatelja i glavnih glumaca. Lani se činilo da se stvari konačno ozbiljno zahuktavaju, uloga redatelja je preuzeo provjereni znalac John Singleton i činilo se izgledno kako ćemo ove godine konačno moći pogledati taj film. No prošlog mjeseca sve je vraćeno na početak; Singleton je dao otkaz uz opravdanje da ljudi koji rade na tom filmu nemaju dovoljno poštovanja prema Tupacovoj ostavštini. Njegovu ulogu je preuzeo redatelj Carl Franklin, no nepoznatno je kad možemo očekivati da će on nastaviti sa snimanjem (ili dati otkaz).

Sad se pojavio još jedan filmaš koji želi snimiti film o posljednjem tjednu života pokojnog repera, i njegov plan i ideja nam se puno više sviđaju. Riječ je o redatelju Gobiu M. Rahimiu, koji je režirao i dva Tupacova spota – “I Ain’t Mad at Cha” i “2 of Amerikaz Most Wanted”. Njegov cilj je putem online kampanje skupiti 300 tisuća dolara kako bi snimio film naslova “7 Days” koji nebi bio “poput ostalih razvodnjenih holivudskih filmova”.

Čuvao Tupaca nakon ranjavanja

No Rahimi nije bio samo redatelj s kojim je Tupac surađivao; on je bio njegov bliski prijatelj koji je svjedočio njegovim posljednjim danima dok je sjedio uz njegovu bolničku postelju i koji je (navodno) napisao pismo u kojem pokojni reper daje otkaz Sugeu Knightu, tadašnjem vlasniku izdavačke kuće Death Row Records. Rahimi u svom posjedu ima impresivnu zalihu nikad viđenih snimki Tupaca koje sve želi objaviti.

“Ovo nije dokumentarac. Ovo nije niti hologram niti album kojeg je netko treći kompilirao. Ovo je moje iskustvo i moje viđenje života s Tupacom. Ovo je film o 7 dana koje sam proveo radeći kao osiguranje u njegovoj bolničkoj sobi, prije nego što je preminuo. Jedna od posljednjih stvari koje mi je rekao bila je: ‘Za 6 mjeseci me se više nitko neće sjećati jer ću biti gotov s ovim sranjem. Možda ću se jednog dana kandidirati za gradonačelnika Los Angelesa, jer političari i policija su zapravo najveći gangsteri u ovoj zemlji.'”, rekao je Rahimi o svojim iskustvima sa Shakurom.