Robert Zemeckis snima film o jednoj od najfascinantnijih životnih priča ikada

Inspiraciju je pronašao u dečku koji zbog oštećenja mozga živi u paralelnom svijetu

Prošle je nekoliko godina otkad su krenule kružiti priče kako će Robert Zemeckis snimiti igranu verziju dokumentarca “Marvencol”. U vrijeme kad su krenule kolati te glasine, spominjalo se da i poznati redatelj za glavnu ulogu u toj istoimenoj adaptaciji želi Leonarda DiCapria. Taj plan se očito nije ostvario jer je sad potvrđeno da se konačno kreće sa snimanjem filma i da će glavnu ulogu tumačiti Steve Carell.

Za one koji nisu upoznati, “Marvencol” je dokumentarac o jednoj fascinantoj životnoj priči. Prije gotovo 15 godina Marka Hogancampa je ispred nekog bara napala grupa od 5 muškaraca koji su ga pretukli gotovo do smrti. Nakon što je proveo 9 dana u komi, Mark se probudio s oštećenjem mozga zbog kojeg je ostao bez većeg dijela svog pamćenja, a pretrpio je i teške tjelesne ozljede.

Minijaturni grad dizajniran do najsitnijih detalja

Marwencol-1

S obzirom da si financijski nije mogao priuštiti terapiju, odlučio si je sam pomoći. U svom vrtu je krenuo s izradom makete minijaturnog belgijskog grada iz perioda Drugog svjetskog rata kojeg je nazvao Marwencol. Mark je sam osmislio i napravio likove koji predstavljaju njega, njegove prijatelje pa čak i njegove napadače, a svi su dizajnirani do nevjerojatno sitnih detalja.

Scenarij za nadolazeću igranu verziju napisala je Caroline Thompson, autorica scenarija za film “Edward Škaroruki”. Carrel s ovim projektom nastavlja svoj niz dramskih uloga koji je zasad vrlo uspješan; tako je za svoj posljednji film “Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet” bio nominiran za Oscara u kategoriji glavne muške uloge.

Trailer za dokumentarac koji je inspirirao ovaj film i kojeg je režirao Jeff Malmberg pogledajte ovdje: