Rolling Stonesi izdali novu verziju pjesme iz 70-ih. Nitko nije znao da na njoj gostuje Eric Clapton

Stonesi su ovog tjedna izdali remasteriranu verziju jednog starog albuma

(FILES) In a file picture taken on June 14, 2014 (FromL) Mick Jagger, Ron Wood and Charlies Watts of the Rolling Stones rock band perform during a concert at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. Veteran British rockers the Rolling Stones on Tuesday announced a 15-date stadium tour of North America. Mick Jagger, […]
FOTO: AFP

Rolling Stonesi su ovog tjedna izdali remasterirano izdanje svog kultnog albuma iz 1971. “Sticky Fingers”. Na njemu se nalaze neki dosad neobjavljeni materijali i poznate pjesme u malo drukčijim aranžmanima. Tako su proteklih mjeseci u svrhu najave albuma već predstavili javnosti akustičnu verziju “Wild Horses”, produženu “Can’t You Hear Me Knocking” i alternativnu verziju pjesme “Dead Flowers”.

Posljednja u nizu pjesama koje su objavili je “Brown Sugar”. Za razliku od originalnog izdanja, na ovoj verziji gostuje i legendarni Eric Clapton koji je odsvirao gitaru. Stonesi su sa Claptonom snimili ovu verziju na rođendanskom tulumu Keitha Richardsa 1970., kad su odradili potpuno neplanirani zajednički nastup. Richards se navodno neko vrijeme premišljao što da stavi na album, da bi na kraju izabrao originalnu snimku na kojoj nije bilo Claptona.

Mick Jagger je nedavno izjavio kako želi sa ostatkom benda ponovno ući u studio i snimiti album. Ovaj pjevač tvrdi da je u posljednjih nekoliko godina napisao dosta pjesama i misli da je vrijeme da Stonesi pokažu da još uvijek nisu za mirovinu.