Ruski balet ima genijalnu foru. Od sada ga možete gledati na mobitelima

Kazalište Mariinski teatar je uvelo najmoderniju tehnologiju za streaming

FOTO: YouTube

Povijesno rusko Kazalište Mariinski u suradnji s tvrtkom IBM upravo radi na hibridnom cloud rješenju koje bi gledateljima širom svijetatrebalo omogućiti pristup glazbenim produkcijama ovog teatra uživo putem interneta, tableta i, pazite sad ovo, mobilnih uređaja.

Stvarajući standarde klasičnog baleta produkcijama kao što su”Labuđe jezero” ili “Orašar” Kazalište Mariinski već više od 150 godina zabavlja svoju publiku najboljim svjetskim operama, baletnim predstavama i izvedbama simfonijskog orkestra, a otkako su se uključili u svijet life streama putem svojem web stranice Mariinsky.tv njihove je predstave pogledalo više od četvrt milijuna ljudi.

Prije no što je započela suradnja Kazališta Mariinski i IBM-a gledatelji su se trebali zadovoljiti prethodno snimljenim materijalom koji je tek posredno dolazilo do krajnjih korisnika. Rastući broj korisnika prisilio ih je da potraže bolje rješenje ponude svojih sadržaja. Na taj će način ovo kazalište postati mnogo fleksibilnije kad je upitanju upravljanje i dostupnost vlastitih materijala.

https://www.youtube.com/watch?v=ZSzOKExX9Xw&feature=iv&src_vid=pO1tGHD6zr8&annotation_id=annotation_2283497007