Russell Brand je ponovo sve iznenadio. Napisao je genijalnu knjigu za djecu

Otpočetka je vrlo dobro znao što želi, a ovo je tek prvi korak

FOTO: Chris Riddell

Russell Brand idući će tjedan objaviti svoju novu knjigu uvelike drugačiju od svoje posljednje kontroverzne knjige naslovljene „Revolution“. Trickster Tales: The Pied Piper of Hamelin” bit će tek prva knjiga iz serije njegovih reinterpretacija klasičnih dječjih bajki. Ovo, zasigurno vrhunsko djelo književnosti, ilustrirao je vrlo ugledni politički karikaturist Chris Riddell.

“Prije no što sam počeo surađivati s Ruseellom bio sam pun predrasuda”, rekao je Riddell. “No, on je zapravo neka čudnovata kombinacija komedije i nečega mnogo uzvišenijega. Kad sam pročitao prvu verziju njegove knjige pomislio sam da se ne radi o nekom bezveznom djelu u Madonninom stilu nego nečemu mnogo većem”.

Zaintrigiran knjigom zaputio se u London da upozna tog čudovišno zanimljivog čovjeka. “Kad sam ga konačno upoznao bio je sve ono što sam mislio da će biti, ali je istovremeno bio i obziran, govorio je zanimljive stvari o knjizi i znao sam da će ova suradnja s njim biti vrlo zabavna”, rekao je Riddell.

Ne toliko lud Russell

Ionako prezaposlen karikaturist gotovo je poludio od stresa nakon što je započeo raditi na knjizi. Russell je stalno dolazio s novim idejama i na kraju je ona prva verzija knjige opsegom porasla za gotovo dvostruko, a Riddell je imao manje od mjesec dana da sve to ilustrira. U konačnici je stvorio 64 briljantne ilustracije.

“Bilo je to najluđe iskustvo u mom životu”, priznao je karikaturist. Na knjizi je radio toliko intenzivno da je pri kraju procesa opremanja tekstualnog materijala ostao bez svega uključujući papir i boje. Kad je završio sve je ilustracije stavio u svoj portfolio i otišao ih pokazati Brandu. „Bio sam uznemiren, ali na kraju je to bio jedan sjajan sastanak. Russell je bio nevjerojatno šarmantan i shvatio je cijelu moju viziju. Našli smo se na potpuno istoj valnoj duljini“, oduševljeno je zaključio Riddell.