Ryan Gosling se pridružio ekipi Blade Runnera i još nekoliko detalja koje morate znati

U nastavku će se pojaviti i Harrison Ford u ulozi propalog lovca na replikante

In this image released by Film District, Ryan Gosling is shown in a scene from “Drive.”
FOTO: AP

Ovo je velika godina za Blade Runner. Nikada toliko teoretskih radova nije izašlo o ovom kultnom SF filmu, koliko ove godine. I uz to, definitivno se ide u nastavak. Za film star 33 godine, to je poprilično puno aktivnosti.

Deadline, jedan od najboljih Hollywoodskih insiderskih magazina, upravo je objavio da su pronašli glumca za nastavak. Ryan Gosling. Poprilično impresivan izbor, moram priznati. Da je riječ o nastavku, a ne remakeu najbolje nam govori činjenica da je Harrison Ford već pristao ponovo se pojaviti u ulozi Rick Deckarda,

Režiju će preuzeti Denis Villeneuve, francusko-kanadski režiser koji je snimio sasvim solidni Prisoners, a Ridley Scott će ovaj put biti producent. Za sada znamo da će nastavak biti smješten nekoliko desetljeća nakon orginalnog filma i pričat će priču o propalom Blade Runneru koji pristaje na jedan posljednji lov na replikante.

Točne detalje radnje još uvijek ne znamo, kao ni koju će ulogu igrati Gosling niti koliko dugo ćemo gledati Forda. Scenarij pišu Hampton Fancher, koji je bio jedan od pisaca na orginalu i Micheal Green (‘Green lantern’ i ‘Smallville’). Snimanje počinje u ljeto 2016.

CSK_10275_0020