Snimaju se nastavci "Gremlina" i "Gooniesa" i nismo sigurni je li to dobra ili loša vijest

Scenarist oba filma aktivno radi na nastavcima čiji datum izlaska je zasad nepoznat

FOTO: DR

Chris Columbus ima impresivnu listu filmova iza sebe. Najveću slavu stekao je kao redatelj svima znanih filmova kao što su prva dva nastavka “Sam u kući” i “Harry Potter” te “Mrs. Doubtfire”. Ovog ljeta izlazi “Pixels” koji ima potencijal da također postane veliki hit.

No oni koji ne prate njegov rad religiozno, vjerojatno ne znaju da je on svoj proboj u Hollywoodu počeo još polovicom osamdesetih kao autor scenarija za “Gremline” i “Gooniese”. S obzirom da je riječ je o filmovima koji su obilježili naše djetinjstvo, neopisivo nas je razveselila vijest da Columbus radi na nastavcima za oba. Da, stižu novi “Gremlini” i “Gooniesi”.

OK, znamo, drugi dio “Gremlina” već postoji. Ali na njemu je radila kompletno drukčija ekipa, i dok je prvi dio mračna komedija, ovaj je bio ipak mekša varijanta, napravljena u stilu crtića s elementima parodije. Sav taj bućkuriš rezultirao je puno slabijim filmom od originala. Od tuda polazi naše veselje – u igru se vraća originalni scenarist.

https://www.youtube.com/watch?v=-14d51QTVjo

Nostalgičan film s potpuno novim zapletom

“Kad sam završio snimanje ‘Gremlina’, odmah su me tražili da krenem raditi na nastavku, no tada sam smatrao da to nema smisla. To je bilo vrijeme prije nego je svaki holivudski hit automatski postao franšiza. Od tada je prošlo 30 godina i sad vjerujem da možemo snimiti nastavak s istim likovima, ali da pritom ne recikliramo radnju iz prvog dijela već da stvorimo nešto novo i zanimljivo”, izjavio je Columbus, kojemu se jako svidio novi trailer za “Star Warse” u kojem se pojavljuju Han Solo i Chewbacca. “Želimo postići taj osjećaj, gdje gledateljima dajemo dozu nostalgije ali im istovremeno nudimo novi i neočekivani zaplet. Ako uspijemo u tome, siguran sam da će film biti odličan”, dodao je.

Dok je izgledno da će snimanje novih “Gremlina” krenuti u skoroj budućnosti, s “Gooniesima” je situacija malo kompliciranija. Columbus već neko vrijeme radi na scenariju s redateljem i producentom originalnog filma, Richardom Donnerom i Stevenom Spielbergom. “S ‘Gooniesima’ smo u puno težoj situaciji. Još uvijek nismo uspjeli osmisliti priču za nastavak s kojom smo potpuno zadovoljni. Jako smo motivirani i svakako želimo snimiti nastavak, ali baš zato su nam kriteriji visoki jer se ne smije dogoditi da snimimo film nedostojan originala”, rekao je Columbus.