Spielberg objavio da iduće godine snima novog Indianu Jonesa; naravno, vraća se Harrison Ford

Snimanje počinje u travnju 2019. u Velikoj Britaniji

Proteklog vikenda u Londonu su dodijeljene nagrede Rakuten TV Empire Awards koje britanski časopis Empire dodjeljuje najuspješnijim filmovima u proteklih 12 mjeseci. Steven Spielberg osvojio je vjerojatno najprestižniju nagradu, Legend of Our Lifetime, a u govoru prlikom preuzimanja priznanja otkrio je kad počinje snimati novog Indianu Jonesa. Rekao je kako sa snimanjem petog nastavka filma kreće u travnju sljedeće godine, i da će se snimati u Velikoj Britaniji, prenosi Empire Online.

“Uvijek mi se isplati doći u Veliku Britaniju i surađivati s vrlo talentiranom ekipom – od glumaca i tehničke ekipe, pa sve do vozača i prodavača fish and chipsa. Svi oni pomogli su mi ovdje snimiti dosadašnje filmove, a vjerujem da će mi nastaviti pomagati i kad se u travnju 2019. vratim u Veliku Britaniju kako bih ondje snimio peti film o Indiani Jonesu”, rekao je Spielberg na dodjeli.

Vraća se i Harrison Ford u ulozi legendarnog lika

Legendarni lik avanturističkog arheologa reprizirat će Harrison Ford, bez kojeg je teško zamisliti novi film o Indiani Jonesu. Ford koji je dosad glumio u svim Indiana Jones filmovima, inače, u vrijeme snimanja imat će 76 godina.

Ni sam Spielberg nije puno mlađi. Unatoč tome što ima već 71 godinu, legendarni redatelj ne pokazuje znakove zamora i posustajanja. Njegov najnoviji SF spektakl Ready Player One stiže u naša kina 29. ožujka, a prije par dana izašao je i najnoviji trailer.