Steven Knight počinje raditi na serijalu prema djelima Charlesa Dickensa; prva je Božićna priča

Izvršni producenti će biti Tom Hardy i Ridley Scott

Tvorac mračnih i odličnih serija Peaky Blinders i Taboo, Steven Knight, za BBC će snimati serijal adaptacija romana Charlesa Dickensa. Najprije će adaptirati Božićnu priču pa će kroz sljedećih pet godina nastaviti s adaptacijama najvećih Dickensovih djela.

Izvršni producent serijala bit će Tom Hardy, što će biti treća zajednička suradnja Hardyja i Knighta nakon Peaky Blindersa i Tabooa. U ulozi producenta Hardyju će se pridružiti Ridley Scott, koji je s Hardyjem i Knightom radio na Taboou.

Božićna priča će biti trodjelna miniserija

“Velika je privilegija imati priliku prisjetiti se klasičnih Dickensovih romana i interpretirati ih na svježi način. No morat ćemo imati dosta sreće i mudro pristupiti tom zadatku kako bismo to napravili na dostojan način”, rekao je Knight.

Božićna priča je poznata priča o škrtom i okrutnom bankaru Ebenezeru Scroogeu koji mrzi Božić. Na Badnjak ga posjećuju duhovi prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, nakon čega Scrooge postaje ljubazniji i osjećajniji te otkriva pravo značenje i duh Božića. Knightova adaptacija je osmišljena kao miniserija od tri jednosatne epizode, a najprije će se prikazati na britanskom BBC One 2019. godine.

Knight je vrlo aktivan u zadnje vrijeme

Steven Knight je u posljednje vrijeme vrlo aktivan i produktivan. Osim najavljenog serijala prema Dickensovim djelima, radi na špijunskoj drami The Girl in the Spider’s Web s Claire Foy u glavnoj ulozi, te na trileru Rio s Benedictom Cumberbatchom i Jakeom Gyllenhaalom.

Također je napisao scenarij za Serenity s Anne Hathaway i Matthewom McConaugheyem, koji je trenutno u postprodukciji.