Sudeći po tome kako je Kapetan Amerika ovog vikenda trijumfirao, čeka nas dosta genijalan film

Novi Marvelov hit zaradio je 200 milijuna dolara, a kod nas igra od četvrtka

Film Captain America: Civil War (Kapetan Amerika: Građanski rat) apsolutno je dominirao svjetskim kinima ovog vikenda sa zaradom od 200.2 milijuna dolara, zbog čega je ljetna filmska sezona počela dosta obećavajuće.

Novi film Disneyja i Marvela, piše Variety, manje je nastavak ovog filma o superjunaku koji je nakrcan zvijezdama i više čini dio franšize Avengersa.

Šef Disneyjeve distribucije Dave Hollis pohvalio je Marvelove filmove kao odličan primjer komercijalne dosljednosti u biznisu koji je potpuno nepredvidljiv.

‘Jedan od najboljih filmova koji su izašli iz studija’

“Pronašli su način kako da im filmovi uvijek budu nevjerojatno svježi, a ovo bi mogao biti jedan od najboljih filmova koji su izašli iz studija”, rekao je.

Nekoliko je razloga zašto je Captain America: Civil War krenuo tako dobro. Film obećava spektakl zahvaljujući duelu između dvojice Avengera – Kapetana Amerike (Chris Evans) i Iron Mana (Robert Downey Jr.).

Kritičari potpuno oduševljeni

Također uvodi novoga glumca u kostimu Spidermana, Toma Hollanda, te premijerni nastup Chadwika Bosemana kao Crne Pantere.

Kritičari su također prilično oduševljeni filmom, kojemu su dali neke od najboljih ocjena dosadašnje godine.

Režija je, inače, pripala braći Joeu i Anthonyju Russou, s iskustvom iz filma Kapetan Amerika: Zimski vojnik. Dosad je film prikazan u 37 zemalja, a hrvatski početak prikazivanja zakazan je za četvrtak 5. svibnja.

Prvi trailer:

Drugi trailer: