Tarantino je objavio trailer za svoj novi vestern i nikome nije jasno zašto u njemu nema ni kapi krvi

Riječ je o osmom filmu ovog ekscentričnog redatelja od kojeg svi puno očekuju

FOTO: Entertainment Weekly

O novom filmu Quentina Tarantina, “Hateful Eight”, pričamo već mjesecima, iako nismo vidjeli niti jedan kadar. Sad se i to konačno promijenilo: stigao je prvi službeni trailer za ovaj krvavi vestern.

Radnja je vremenski smještena netom nakon završetka Građanskog rata u Americi u smrznutu tundru Wyominga gdje sudbina spaja osmero stranaca: lovca na glave Johna Rutha (Kurt Russell), bjegunku Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh), bivšeg vojnika Marquisa Warrena (Samuel L. Jackson), južnjačkog šerifa Chrisa Mannixa (Walton Goggins), privremenog voditelja galanterijske radnje Boba (Demian Bichir), čovjeka zaduženog za vješanje osuđenika Oswalda Mobraya (Tim Roth), kauboja Joea Gagea (Michael Madsen) i generala Sanforda Smithersa (Bruce Dern). Zasad nema ni traga Channingu Tatumu, iako se najavljivalo kako će i on glumiti u filmu.

Najsmješniji vestern u povijesti?

Svi se oni pred olujom sakriju u spomenutoj galanterijskoj radnji, da bi tamo shvatili kako bi ih njihova misteriozna međusobna isprepletenost mogla spriječiti u naumu da se vrate svojim domovima. S obzirom da je riječ o Tarantinovu filmu, bilo bi za očekivati da će trailer obilovati velikim količinama krvi. No ovdje je nema ni kapi. To je tek prvi trailer i svašta je moguće u narednima, a i atmosfera koja se provlači kroz 2 minute navodi na zatišje pred oluju (doslovno). Ono čega ima dosta je mračni humor, a i sami Tarantino je nedavno izjavio kako teži napraviti najsmješniji vestern u povijesti.

To je već treći put da ovaj ekscentrični redatelj crpi inspiraciju iz špageti vesterna, nakon vrlo uspješnih “Nemilosrdnih gadova” i “Odbjeglog Djanga”. Treba spomenuti da ovaj film skoro nije snimljen, nakon što je scenarij procurio na internet prošle godine. Tarantina je to iznimno naljutilo i rekao je kako odustaje od cijelog projekta, da bi se nakon nekoliko mjeseci predomislio, preradio scenarij i krenuo snimati. Premijera je zakazana negdje uoči Božića, a u kinima diljem svijeta krenut će se prikazivati početkom iduće godine.

https://www.youtube.com/watch?v=gnRbXn4-Yis