Quentin Tarantino će uskoro prestati snimati filmove jer se želi posvetiti pisanju romana i kazalištu

Redatelj je otkrio i svoje oduševljenje Enniom Morriconeom

FOTO: AFP

Redatelj Quentin Tarantino je otkrio svoje planove za budućnost, kad prestane snimati filmove. Rekao je da se želi posvetiti pisanju romana i režiranju kazališnih predstava. Ovaj dvostruki oskarovac je još 2012. prvi put rekao da će se povući iz Hollywooda kad snimi deset filmova, a vestern “The Hateful Eight” koji uskoro stiže u kina će mu biti osmi.

“Ne želim raditi filmove zauvijek. Sve me više zanima teatar i pisanje romana i tome bi se htio ozbiljnije posvetiti. Razmišljam o tome da napravim kazališnu adaptaciju filma ‘The Hateful Eight’, ponajviše zato jer me zanima kako bi se drugi glumci snašli u tim ulogama”, rekao je ekscentrični redatelj za The Hollywood Reporter. Dodao je i da bi sličnu stvar htio napraviti s “Psima iz rezervoara”, njegovim debitantskim filmom iz 1992.

Morricone nije kritizirao Tarantina

U međuvremenu, talijanski kompozitor Ennio Morricone, koji je angažiran za soundtrack na filmu “Hateful Eight”, porekao je da je ikad kritizirao Tarantina. Ugledni skladatelj je u razgovoru za BBC rekao da se izjava iz 2013. u kojoj je rekao da “Tarantino stavlja glazbu u film potpuno nepovezano” ne treba pripisati njemu. Dodao je da mu nimalo ne smeta što je ovaj redatelj koristio njegove stare skladbe za filmove poput “Kill Billa” i “Odbjeglog Djanga”. “Sasvim suprotno od toga, taj Tarantinov potez mi je laskao. Činjenica da se glazba koja je bila skladana za druge filmove mogla uspješno ukomponirati u nešto novo je bila sjajna vijest za mene. Kritizirao sam ga samo jednom zbog scene iz filma koja je za mene bila jednostavno prenasilna”, rekao je Morricone.

Njegov angažman na “The Hateful Eight” je bio prvi put da je Tarantino odlučio nekoga angažirati da snimi potpuno novu glazbu za njegov film, dok je dosad koristio već postojeće skladbe. Nazivajući Morriconea maestrom, Tarantino je otkrio da je skladatelj odradio posao u roku od samo mjesec dana zato što je bio angažiran već kad je snimanje vesterna tarantin bilo završeno.