Tip koji je režirao prilično dobar SF Ex Machina sada radi na novom filmu (i očekivanja su ogromna)

“Annihilation” je novi film Alexa Garlanda temeljen na romanu Jeffa VanderMeera

FOTO: Instagram

Redateljski prvijenac Alexa Garlanda “Ex Machina” smatra se jednim od najboljih SF filmova posljednjih godina. Zaradio je Oscara za vizualne efekte, no možda je bitnija nominacija za najbolji originalni scenarij.

Scenarij kojemu je zamalo izmakao Oscar napisao je sam redatelj, a nastavlja dalje u istom tonu novim filmom “Annihilation”. Nakon uspjeha Ex Machine velika su očekivanja od Garlanda u njegovom novom susretu sa SF-om, a ovoga puta radi se o adaptaciji popularnog istoimenog romana Jeffa VanderMeera.

https://www.instagram.com/p/BHNczpihxXS/

Annihilation bi mogao biti genijalan

Priča prati tim znanstvenica (Natalie Portman, Gina Rodriguez, Tessa Thompson i Jennifer Jason Leigh) koje odlaze istražiti misteriozno područje naziva Area X. U njemu se naslućuje izvanzemaljska prisutnost, no ono bitnije je da se od tamo nitko nije vratio.

“Ex Machina” je pobrala samo hvalospjeve od kritike i publike (čemu dovoljno u prilog ide visokih 93% na Rotten Tomatoes), a prema riječima autora predloška Jeffa VanderMeera, “Annihilation” će biti još bolji.

View this post on Instagram

Relevant paraphernalia.

A post shared by R o b H a r d y b s c (@rdhardy) on

Naime, IMDB piše kako je VanderMeer pogledao zasad još nedovršenu verziju filma i imao je samo riječi hvale. U neispeglanoj verziji film izgleda vizualno spektakularno, a autor izvornika usporedio ga je s Kubrickovim najpoznatijim djelom, “Odisejom u svemiru”.