Tokio Hotel: Toliko dugo je trebalo da ih zaboravimo, a sad su se vratili. Nažalost

Bend se u jeku slave povukao u Los Angeles, a sad se vraćaju u elektropop ruhu.

Koncerti su im još uvijek rasprodani, uz razliku da sad nastupaju po malim klubovima miljama udaljeni od velikih dvorana koje su nekad punili. Iz publike još uvijek većim dijelom vrište pripadnice nježnijeg spola, ali ni to više nije što je nekad bilo. Svoj povratak u male dvorane opravdavaju čežnjom za prisnošću s publikom. Što se možda i ne bi dalo naslutiti odlučili li čovjek suditi po njihovim objavama s Facebooka.

Tokio Hotel, naime, poziva na bojkot kluba u kojem su imali prilike nastupati optužujući organizatore za pokušaje ograničavanja njihova umjetničkog izričaja. Klub je putem kratke izjave komentirao njihove optuže naglašavajući da su prethodno bili obaviješteni da se njihova megalomanska scenografska rješenja zbog sigurnosti svih involviranih neće moći ostvariti.

Amazing show – worst venue ever! Heimathafen Neukoelln sucks! Christoph Wuest and Florian Kroeckel restricted our…

Gepostet von Tokio Hotel am Montag, 23. März 2015

Bijeg u LA

Bend se pred nekoliko godina u punom jeku slave povukao u Los Angeles, a sad su se odlučili vratiti zaogrnuti u novo elektropop ruho. Izdali su oni u međuvremenu i novi, četvrti, studijski album nazvan “Kings of Suburbia”, ali od onog starog uspjeha još je malo, ma gotovo ništa, ostalo.

U međuvremenu je dvojac odrastao, ako se to tako može reć. Emo rock su zamijenili nečim dosadnjikavim što oni nazivaju elektro rockom. Moram li isticati da su inspiraciju tražili u osamdestim godinama prošlog stoljeća? U njihovim se videouracima novijeg datuma sad mogu pronaći plišane životinje koje masturbiraju, kulpski prostori zamagljeni plavim dimom, ali postoje i scene u kojima se vojska žena igra frontmanovim bradavicama, ili onime što je od njih nakog pirsanja ostalo. O ćelavom zaštitaru koji se spušta na koljena neću ni započinjat.