U Londonu osvanuo novi Banksyjev mural. Umjetnik je potvrdio autentičnost

Mural prikazuje ženu u prirodnoj veličini s visokotlačnim raspršivačem boja u ruci kojim je upravo čitav zid iza stabla ogoljele krošnje zalila zelenom bojom

LONDON, UNITED KINGDOM - March 18: A new tree mural artwork is seen on a building that has been confirmed to be the work of the artist Banksy at Finsbury Park in London, United Kingdom on March 18, 2024. The artwork has been painted in front of a cut down tree to look like green foliage also matching the green used by Islington Council for signs. Stringer / Anadolu (Photo by STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP)
FOTO: Anadolu via AFP

Slavni street art umjetnik Banksy napravio je novi ulični mural na zidu stambene zgrade na sjeveru Londona. Autentičnost je potvrdio objavom na svojem Instagram profilu.

Mural je osvanuo preko noći na zidu iza stabla ogoljelih grana na ulici Hornsey Road u parku Finsbury. Prikazuje ženu u prirodnoj veličini s visokotlačnim raspršivačem boja u ruci kojim je upravo čitav zid zalila zelenom bojom, tako da stablo s udaljenosti izgleda kao da ima bogatu krošnju.

Prethodno potvrđeno djelo ovoga umjetnika bile su, u prosincu prošle godine, bespilotne vojne letjelice na prometnom znaku u Peckhamu, u južnom Londonu. Manje od sat vremena nakon što je na umjetnikovim društvenim mrežama potvrđeno da je rad originalan, nepoznati muškarac došao je s rezačem i uklonio ga. Kasnije su dvojica muškaraca uhićena zbog sumnje na krađu i kazneno djelo.

Crno tržište puno je lažnih Banksyja. Potvrde o autentičnosti djela ovoga umjetnika može izdavati samo Pest Control.