Večeras je hrvatska premijera iščekivane serije 'Šutnja' čija se radnja velikim dijelom odvija u Ukrajini

Seriju nastalu prema romanima Drage Hedla režirao je Dalibor Matanić

Tajming nije mogao biti tjeskobniji, a tako logičan u ovom okrutnom vremenu. Istodobno dok se Ukrajina nalazi pod udarima Putinove agresije, jedna hrvatska televizijska serija, o lancu zločina čiji krvavi krakovi sežu i do Ukrajine, upravo kreće pred gledaoce. Riječ je o dramskoj seriji „Šutnja“ nastaloj prema motivima krimi-trilogije Telegramovog novinara i pisca Drage Hedla.

I kao beskompormisni novinar i kao autor fikcije Hedl ustrajno istjeruje loše momke ovog društva na čistac. U vrhunski napisanim romanima „Izborna šutnja“, „Ispovjedna tajna“ i „Kijevska piletina“ (nakon što je mučnu temu prvo beskompromisno istražio i objelodanio kao novinar) Hedl se pozabavio užasnim slučajem seksualne eksploatacije maloljetnica u osječkom Domu za odgoj djece i mladeži.

Uskoro na HRT-u

Slučajevima nesretnih djevojčica koje su se našle na udaru osječkih političkih predatora. Po motivima žestoke Hedlove proze u koprodukciji Drugog plana i HRT-a nastala je i serija „Šutnja“. Režiju potpisuje Dalibor Matanić, scenarij Marjan Alčevski, a u glavnim ulogama pojavljuju se Goran Bogdan, Darko Milas, ukrajinska zvijezda Ksenia Mishina, Sandra Lončarić i Leon Lučev.

Serija se počinje prikazivati na prvom programu HRT-a u ponedjeljak, 7. ožujka. No, prvo će se vratiti na početno mjesto zločina. Svečana premijera prve epizode „Šutnje“ održat će se večeras u Osijeku, u kinu Urania, s početkom u 18,30. Uz prisustvo autorske ekipe i glumaca.