Nekad je nužno odabrati stranu

Vijest koja bi vam mogla popraviti jutro: snima se četvrti nastavak Matrixa i vraća se Keanu Reeves

Trenutno samo znamo da će svoje uloge ponoviti Reeves i Moss, što nam je za sada dovoljno

FOTO: Screenshot/Youtube

Warner Bros. ima fantastičnu vijest za sve obožavatelje legendarnog Matrix serijala. Najavili su da će snimati i četvrti nastavak u kojem će Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss ponoviti svoje uloge Nea i Trinity. Film će režirati Lana Wachowski koja je uz svoju sestru Lilly režirala i prva tri nastavka Matrix serijala.

O novom nastavku Matrixa počelo se pričati još u svibnju ove godine kad je cijelu priču zavrtio Chad Stahelski, redatelj filma John Wick: Chapter 3. On je tada tvrdio da sestre Wachowski rade na novom nastavku Matrixa,. No, glasine o četvrtom filmu pojavile su odmah nakon što je izašao treći nastavak, dakle još 2003. godine.

Redateljici Lani Wachowski kao scenaristi bi se trebali pridružiti i Aleksandar Hemon i David Mitchell. “Ne možemo biti više uzbuđeni oko ponovnog snimanja Matrixa s Lanom”, kažu iz Warner Brosa. “Lana je pravi vizionar pa smo uzbuđeni što će ona režirati, pisati i producirati ovo novo poglavlje u Matrix svijetu”, stoji u objavi.

Za sada znamo jako malo

Trenutno nema gotovo nikakvih detalja o novom Matricu pa ne znamo čime će se baviti, ali ni kada ga možemo očekivati u kinima. Međutim, Variety tvrdi da će produkcija početi početkom sljedeće godine. Nema informacija ni o glumcima koji bi trebali glumiti uz Reevesa i Moss, ali jedno je sigurno – u filmu će ponovno pojaviti Neo i Trinity koji su, ako se sjećate trećeg nastavka The Matrix Revolutions, mrtvi.

Variety također piše da nije sigurno hoće li se u filmu pojaviti Morpheus, lik kojeg je glumio Laurence Fishburne. Budući da on nije najavljen za četvrti nastavak, postoji sasvim realna šansa da će Wachowski za tu ulogu pokušati pronaći mlađeg glumca.