Zašto ovaj novinar postavlja pitanja zbog kojih zvijezde ustaju i odlaze?

Svima upada na promo intervjue pa ih provocira opskurnim zahtjevima

Standardna procedura kod promocije novih filmova nalaže glavnim glumcima da moraju odraditi na desetke intervjua. Novinari u tim razgovorima biraju pitanja koja su većim dijelom vezana za sam film, uz nekoliko trivijalnih ili osobnih tema kako bi učinili priču zanimljivijom.

U 99% situacija takva shema funkcionira posve dobro, no svako toliko pojavi se provokativniji novinar koji odluči postavljati malo škakljivija pitanja. Upravo to se dogodilo tijekom promotivnog intervjua za nove “Avengerse”, gdje je Robert Downey Jr. razgovarao s novinarom britanskog Channel 4 News Krishnanom Guru-Murthyem.

Sve je išlo glatko dok se pričalo o filmu, no u nekom trenutnu Guru-Murthy je odlučio promijeniti smjer razgovora. Prvo pitanje koje je poznatog glumca natjeralo na meškoljenje u stolcu bilo je vezano za njegov intervju kojeg je dao New York Timesu 2008., gdje je govorio o tome kako ga je boravak u zatvoru natjerao da promijeni svoja liberalna stajališta. Downey Jr. rekao je kako se toga gotovo ni ne sjeća i kako je normalno da osoba s vremenom mijenja svoja stajališta.

Novinar poznat po takvim intervjuima

Novinar se nije dao smesti i nastavio je provocirati glumca s pitanjima vezanim za njegov odnos s ocem i problemima koje je u prošlosti imao s drogom i alkoholom. Iako je to pitanje posve legitimno kad se uzme u obzir da su mediji o tome svojedobno redovito izvještavali, zapravo je krajnje neprikladno jer je ovdje bila riječ o promotivnom razgovoru o njegovom novom filmu. U tom trenutku Downey je izgubio strpljenje i odlučio napustiti prostoriju, a ovaj izraz lica kamermana savršeno opisuje kako smo svi izgledali dok smo gledali ovu lakrdiju.

Ovo nije prvi put da je Guru-Murthy napravio takvu glupost. Dapače, već je razvio reputaciju novinara koji voli dolaziti na takva promotivna događanja gdje su razgovori s glumcima vremenski strogo ograničeni, i onda postavljati pitanja koja bi imala smisla samo u podužim životnim ispovijestima. Sličan razgovor je već imao prije par godina s Quentinom Tarantinom, kad je ekscentričnog redatelja pitao da li nasilje na filmu potiče nasilje u stvarnom životu. Tarantino mu nije ostao dužan, rekavši kako on “nije neki majmun koji će plesati na taktove njegovih blesavih pitanja”.