Politika & Kriminal

Američki ambasador upravo je poručio hrvatskoj Vladi da prestane promovirati povijesni revizionizam

Kohorst je u intervjuu za novi Nacional, između ostalog, poručio Vladi i da bi trebala priznati užase 2. svjetskog rata

18.01.2018., Zagreb - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenkovic primio  je u sluzbeni  posjet veleposlanika Sjedinjenih Americkih Drzava u Republici Hrvatskoj Roberta Kohorsta. 
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Američki ambasador Robert Kohorst vrlo je otvoreno poručio hrvatskoj Vladi da treba prestati s promoviranjem povijesnog revizionizma i napokon priznati sve što je učinjeno u Drugom svjetskom ratu.

Kohorst je, naime, dao intervju za novi broj Nacionala u kojem je, odgovorivši na pitanje o negiranju ustaštva u Hrvatskoj, poslao vrlo neuvijenu poruku Vladi.

Vlada treba prihvatiti odgovornost

“Jedno od vrlo važnih pitanja našeg veleposlanstva je potaknuti Hrvatsku da prizna što se dogodilo za vrijeme Drugog svjetskog rata. Riječ je o jednom od naših prioriteta, kako bismo potaknuli Vladu da ne promovira revizionizam i pronađe rješenja za probleme koji su se dogodili za vrijeme Holokausta. Smatram da Vlada to želi učiniti, ali treba u potpunosti prihvatiti odgovornost i osigurati povrat imovine žrtvama”, rekao je gospodin Kohorst.

Kohorst je, osim toga, pričao prodaji aviona F-16 Hrvatskoj, LNG terminalu, lešinarskim fonovima u Agrokoru, Sberbanku, ruskom uplitanju u američke izbore te Trumpu.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu