Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Avion Croatia Airlinesa u Sarajevo sletio s rupom na trupu. Tužiteljstvo: 'Moguće da je od metka'

Oštećenje je prijavio pilot odmah po slijetanju

05.12.2017., Zagreb - Putnicki terminal Zracne luke Franjo Tudjman. "nZrakoplov kompanije Croatia Airlines. "nPhoto: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Pilot koji je sinoć upravljao zrakoplovom Croatia Airlinesa na relaciji Zagreb Sarajevo, prilikom slijetanja na Međunarodni aerodrom u Sarajevu prijavio je oštećenja.

Službeno još nije utvrđeno o kakvim je oštećenjima riječ, no Klix.ba piše da prve informacije govore kako je moguće da su oštećenja nastala pucnjevima iz vatrenog oružja. O slučaju je odmah obaviješteno Tužiteljstvo BiH, a očevid na pisti sarajevskog aerodroma je u tijeku.

Sigurnost putnika nije bila ugrožena

“Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom avionom na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno zrnom iz vatrenog oružja”, stoji u priopćenju Tužiteljstva.

Prema istom priopćenju, na teren su izašli i dežurni tužitelj te dužnosnik za civilno zrakoplovstvo. Sigurnost putnika tijekom leta nije bila ugrožena, a detaljnim pregledom utvrdit će se način oštećenja kao i sigurnost zrakoplova.