Politika & Kriminal

Beroš o ostavci dr. Vatavuka: 'Šteta što je nastojanje da se raščiste problemi protumačio kao iskaz nepovjerenja prema njemu'

Ministra je danas privremeni šef Vinogradske dosta izravno okrivio za svoju ostavku

23.02.2021., Zagreb - Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizirao je punkt na Mihaljevcu za cijepljenje gradjana protiv covida-19. Ministar zdravstva Vili Beros Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar Vili Beroš upravo je poslao priopćenje kojim se osvrnuo na ostavku dr. Zoran Vatavuka na mjesto vršitelja dužnosti KBC Sestre milosrdnice te na stanje u toj bolnici. Beroš je napisao kako ga je predsjednik Upravnog odbora bolnice izvijestio da je dr. Vatavuk podnio ostavku te da će Upravno vijeće u ponedjeljak izvršiti izbor novog ravnatelja tog KBC-a

“Što se tiče činjenice da sam primio na razgovor prof. dr. Dijanu Zadravec, već sam ranije rekao da sam to učinio na njenu izravnu zamolbu. Smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice misli da je nepravedno smijenjena, te je zatražila od Ministarstva zdravstva provođenje upravnog postupka radi poništenja navedene odluke. Prof. Zadravec sam uputio na rješavanje tog pitanja u redovitom postupku”, naveo je ministar.

Zahvalio se Vatavuku

Beroš je istaknuo kako je i sam podržao utvrđivanje stanja što potvrđuju inspekcije Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i proračunski nadzor Ministarstva financija u toj bolnici.

“Prof. Zoranu Vatavuku se zahvaljujem za sve što je učinio tijekom ovih mjesec dana, prije svega što je uspio održati mir u bolnici i organizirati redovito pružanje medicinskih usluga pacijentima. Šteta je što je nastojanje da se raščiste problemi u bolnici protumačio kao iskaz nepovjerenja prema njemu osobno, što ne odgovara istini”, naveo je.

Beroš očekuje da s izborom novog ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, bude, kako je kazao, okončano postojeće stanje koje ne koristi nikome. “Vjerujem i da će sva nadležna tijela uskoro utvrditi pravo stanje stvari u bolnici, pa ukoliko je bilo nepravilnosti ili protuzakonitih radnji, iste sankcionirati”, poručio je.

Vatavuk ga krivi za ostavku

Beroša je danas privremeni šef Vinogradske, naime, dosta izravno okrivio za svoju ostavku. Kako kaže, ministar sumnja u njega i ljude u njegovoj bolnici. “Poslije kraćeg razgovora s ministrom shvatio sam da on dvoji oko utemeljenosti odluke o smjeni Dijane Zadravec s mjesta predstojnice Zavoda za radiologiju. Sumnja u kompetentnost pravne službe bolnice da preispituje odluke Upravnog vijeća na čijem je čelu državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i ministrov najbliži suradnik”, ispričao je Vatavuk.

“Jednom riječju, što mi je ostalo drugo nego pomoći ministru u njegovoj rezerviranosti i dilemama kome pokloniti povjerenje. Odlučio sam stoga odstupiti s ove ionako za mene privremene dužnosti”, rekao je Vatavuk pa se zahvalio svim zaposlenicima i suradnicima na podršci.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu