Boris Milošević komentirao je Plenkovićev govor u Kninu; kaže da je to tek prvi korak

Premijer Andrej Plenković u govoru je pozvao da se pijetet iskaže prema svim nevinim žrtvama, bez obzira na njihovu nacionalnost

ZADNJA IZMJENA: kol 5, 2020
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević kratko je komentirao svoje sudjelovanje u današnjem obilježavanju 25. obljetnice operacije Oluja u Kninu. “Emocije su još svježe, svoj dolazak smatram zalogom za budućnost”, kazao je Milošević, kako prenosi N1. Ovo je prvi puta da predstavnik srpske manjine sudjeluje na svečanosti u Kninu.

“Neka se prekine spirala mržnje kako se strahote rata nikad ne bi ponovile. Trebamo poštovati sve žrtve bez obzira na nacionalnost. I Srbi iz Hrvatske su imali svoje žrtve i to trebamo poštovati”, izjavio je potpredsjednik Vlade. Dodao je i da je “čuo poruke mira i pomirbe” te da smatra da je ovo “prvi korak”.

Predsjednik o Miloševiću

Dolazak SDSS-ovog Borisa Miloševića u Knin u govoru je spomenuo i predsjednik Republike Zoran Milanović. “Doći ovdje i pridružiti se Hrvatima u proslavi ovog datuma, to je arhitektura srca i duboko emocionalno pitanje i to nije mala stvar”, citira Milanovića N1.

Važan govor održao je i premijer Andrej Plenković. Poručio je da pijetet treba iskazati prema svakoj nevinoj žrtvi, bez obzira na nacionalnost. “Pijetet prema tisućama nedužnih hrvatskih žrtava od Vukovara do Dubrovnika preko Voćina, Saborskog i Škabrnje. Pijetet i prema nedužnim srpskim žrtvama od Paulin Dvora do Varivoda”, kazao je, dodavši da time “ne dovodimo u pitanje legitimnost ni pravednost Domovinskog rata niti umanjujemo pobjedu postignutu u Oluji”.

 

Više s weba
Ostanite uz telegramov program