Damir Krstičević upravo je imenovan posebnim Plenkovićevim savjetnikom

Posebni savjetnik za vanjsku politiku postaje Mate Granić koji je nekada savjetovao i bivšu predsjednicu

ZADNJA IZMJENA: kol 4, 2020
Foto: PIXSELL

Premijer Andrej Plenković imenovao je bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića te nekadašnjeg ministra vanjskih poslova Matu Granića svojim posebnim savjetnicima, potvrđeno je maloprije iz Vlade.

Krstičević, koji je pred kraj mandata prve Plenkovićeve Vlade dao ostavku, ubuduće će premijera savjetovati o pitanjima iz područja obrane. Granić je, pak, imenovan posebnim savjetnikom premijera za vanjsku politiku.

Odustao od izbora

Nakon što je dao ostavku na mjesto ministra, Krstičević je odlučio da se neće kandidirati na nedavnim izborima, unatoč tome što je Plenković, barem u javnim nastupima, ostavljao dojam da bi ga rado vidio na stranačkoj listi. Sredinom lipnja bivši ministar najavio je da odustaje od politike.

„Odlučio sam da je dosta. Sabor me ne zanima, dao sam koliko sam mogao, prije svega u ratu“, izjavio je novinarima u lipnju, prije sastanka vrha HDZ-a na kojem su bile definirane izborne liste.

S Pantovčaka u Banske dvore

Time je definitivno potvrdio da neće sudjelovati kao kandidat na parlamentarnim izborima 5. srpnja.No, politikom će se, u širem smislu te riječi, očito i dalje baviti, ovoga puta s nove, savjetničke pozicije.

Granić je, podsjetimo, svojevremeno bio jedan od najdugovječnijih ministara vanjskih poslova. Bio je posebni savjetnik bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. U HDZ se ponovno učlanio u ožujku ove godine, nakon unutarstranačkih izbora na kojima je pobijedio Plenković.

Irena Frlan Gašparović
Telegram autor
527 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program