Damir Škaro upravo je optužen za silovanje tajnice

Prema optužnici, tajnicu u Autoklubu Siget zlostavljao je u lipnju i kolovozu ove godine

ZADNJA IZMJENA: stu 28, 2019
Foto: PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv Damira Škare, bivšeg predsjednik Autokluba Siget i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a. Terete ga za spolno uznemiravanje i silovanje zaposlenice Autokluba Siget.

Za sada nisu poznati detalji optužnice, budući da tužiteljstvo štiti Škarinu žrtvu koja je o njegovom seksualnom zlostavljanju, nakon što ga je prijavila, progovorila i u medijima. Priopćeno je zato samo da ju je spolno uznemiravao u lipnju ove godine, dok se silovanje dogodilo početkom kolovoza.

Žrtva je sve ispričala medijima

Žrtva je Škaru optužila u emisiji Provjereno. “Kad smo završili s poslom, napao me s leđa. Stavio mi je ruku u grudnjak. S jednom rukom doslovce je držao moje obje. Molila sam ga da prestane. On mi je govorio: ‘Ja ću raditi ono što ja želim. Silovat ću te’. Zario mi je ruku ispod haljine i gurnuo mi ju u gaće. Nije prestajao. Što sam se više odupirala, on je bio agresivniji. Što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje. Nisam se mogla izvući, govorila sam mu da prestane.

U nekom sam se trenutku iščupala iz njegovih ralja, ne znam kako, ali uspjela sam. Tada sam mu rekla da je naš poslovni odnos završen”, ispričala je žena u emisiji Provjereno koja je ekskluzivno objavila njenu ispovijest.

Prijeti mu do 10 godina zatvora

Policija je Škaru uhitila tek nakon što je ovaj slučaj objavljen u medijima. U istražnom zatvoru proveo je nešto manje od dva mjeseca, dok nisu ispitani svi svjedoci važni za rasvjetljavanje optužbi. Na slobodu je pušten 24. listopada.

Telegram je prvi doznao da je i prije silovanja početkom kolovoza Škaro spolno uznemiravao svoju suradnicu. To se dogodilo u lipnju ove godine, nedugo nakon što je žena došla raditi u AK Siget.

Sada je tužiteljstvo zaključilo kako ima dovoljno dokaza protiv njega te je podiglo optužnicu kojom ga se tereti za kaznena djela za koja mu može biti izrečeno i do deset godina zatvora.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1985 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program