Damiru Škari određen je istražni zatvor. Njegov odvjetnik pokušava stopirati emitiranje Provjerenog

Obrana je najavila da će tražiti zabranu emitiranja Provjerenog o Škari

ZADNJA IZMJENA: ruj 5, 2019
Foto: PIXSELL

Damiru Škari, predsjedniku Autokluba Siget sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je jednomjesečni istražni zatvor. Prihvaćen je zahtjev velikogoričkog tužiteljstva koje je tražilo da se Škaru pritvori kako u nastavku istrage ne bi utjecao na svjedoke, ali i da ne ponovi kazneno djelo što mu je stavljeno na teret.

Potvrđeno nam je sa suda u Velikoj Gorici da je istraga protiv Škare otvorena zbog dva kaznena djela – spolnog uznemiravanja i silovanja. Još početkom kolovoza za to, ali i za prijetnje, prijavila ga je zaposlenica Autokluba Siget, a danas je i službeno pokrenut postupak protiv Škare.

U svojoj obrani on je zanijekao krivnju izjavivši da nije silovao ženu koja ga teret.

Priča silovane zaposlenice Autokluba Siget

Svoju priču ona je u međuvremenu iznijela i u emisiji Provjereno Nove TV. Ispričala je kako joj je nakon silovanja slao i prijeteće poruke, te joj preko posrednika nudio 80.000 eura za šutnju.

“On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja šta govorit da prekine, ja ću radit šta ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te”, prepričala je žena za Provjereno.

Obrana će tražiti zabranu Provjerenog o Škari

“Ja sam se pokušala izvući, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće… najgore od svega što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane, što sam ja više dolje klizila to mi je zadirao prste još dublje. Doslovce sam izgubila svijest”, govorila je žrtva.

Škarin branitelj, odvjetnik Krešimir Krsnik nakon današnjeg sudskog ročišta izjavio je kako će tražiti privremenu mjeru zabrane prikazivanja ove epizode Provjerenog, kako bi, tvrdi, omogućio Škari da ima poštenu obranu. Odluku o privremenoj mjeri može donijeti sud.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1879 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program