Politika & Kriminal

Dogradonačelnik kojeg smo prokazali kao megauhljeba, napravio je selfi da Telegramu pokaže kako nekad dođe na posao

Zvonimir Pućo, kako smo otkrili, više od sedam mjeseci nije došao na posao, ali uredno prima plaću, ima službeni auto i mobitel

Zvonimir Pućo (HDZ), zamjenik gradonačelnika Grada Otoka, koji, prema tvrdnjama gradonačelnika Josipa Šarića, na svoje radno mjesto u gradskoj upravi na posao ne dolazi već više od sedam mjeseci, ali uredno prima plaću od 8.824,81 kuna neto, jučer je, na zanimljiv način, pokušao demantirati svog nadređenog stranačkog kolegu.

Pućo je nakon upita Telegrama zašto i dalje ne dolazi na posao u zgradu Grada Otoka, gdje se na Trgu kralja Tomislava 6a nalazi njegov ured, poslao selfie sa svog radnog mjesta. Da bi dokazao vjerodostojnost snimke, Pućo je sjeo kraj prozora svog ureda odakle se vidi središte Otoka, te u ruci držao primjerak dnevnih novina s nadnevkom 1. listopada ove godine, kako bi bilo vidljivo da je fotografija snimljena tog dana.

Gradonačelnik ne može zamjenika natjerati da dođe na posao

Telegram je o neobičnom ponašanju zamjenika gradonačelnika najmlađeg i jednog od najmanjih hrvatskih gradova, Otoka, pisao još u kolovozu, a prošloga tjedna na sjednici Gradskog vijeća, na zahtjev oporbene vijećnice Marije Nuić Šabić uvrštena je točka dnevnoga reda ”Informacija o radu zamjenika gradonačelnika”. Na sjednici, na koji nije bilo Puće, gradonačelnik Šarić rekao je ono što je u ponedjeljak ponovio i za Telegram.

– Moj zamjenik Zvonimir Pućo i dalje ne dolazi na svoje radno mjesto, ne prisustvuje sjednicama kolegija, ne mogu mu prenijeti nikakve zadatke, a s obzirom na ”lex šerif” ne postoji način primorati ga da dolazi na posao. Smatram to nemoralnim činom jer Pućo prima plaću, a na poslu ga nema. Za razliku od njega, ja sam prošle godine, dok sam se borio s opakom bolešću i odlazio na kemoterapije, svakog ponedjeljka i petka i kad god mi je to liječenje (kemoterapija) omogućavalo, dolazio sam u gradsku upravu na svoje radni mjesto – kaže Šarić za Telegram. Josip Šarić inače ima i visoku dužnost u Središnjici HDZ-a, jedan je od pomoćnika glavnog tajnika Gordana Jandrokovića.

Pućo i dalje koristi službeni Peugeot

Šarić je potvrdio kako Pućo, bez obzira što ne dolazi na posao, koristi služben automobil Peugeot 406, od 0 do 24 sata; ima službenu kreditnu karticu Grada Otoka na kojoj je u godinu dana potrošio oko devet tisuća kuna, te mu je na raspolaganju i službeni mobitel, čije račune plaća grad. Na Telegramov upit zašto i dalje ne dolazi na posao u svoj ured te kako komentira gradonačelnikovu raspravu na sjednici Gradskog vijeća na kojoj je govorio o njegovom nedolaženju na posao, Pućo je uz selfie poslao i e-poruku.

”Ne znam, i ne zanima me, tko su likovi koji vam daju netočne informacije o meni, a niti ne želim komentirati informacije koje ste dobili sa sjednice Gradskog vijeća jer nisam zbog spriječenosti bio nazočan sjednici pa ću znati tko je što rekao tek kada dobijem zapisnik sa sjednice. Točka koju spominjete nije bila predviđena dnevnim redom u pozivu koji sam dobio za tu sjednicu pa prema tome nisam bio niti predviđen kao izvjestitelj niti za tu, a niti za bilo koju drugu točku”, stoji u poruci.

“Ukoliko nekoga zanimaju informacije o mom radu ne vidim nikakvu zapreku da ih zatraži i dobije od mene osobno, u direktnom razgovoru, kako su to već zatražili i dobili pojedini vijećnici Gradskog vijeća nakon vašeg članka”, napisao je Pućo i naveo nekoliko termina kada je voljan primiti Telegramovog novinara.

Kaže da smo mu ustvari napravili reklamu među glasačima

Međutim, osobito je zanimljiv dio Pućinog odgovora u kojem, referirajući se na Telegramov tekst iz kolovoza ove godine, u kojem smo pisali o njegovu višemjesečnom nedolasku na posao, kaže: ”Zahvaljujem vam na besplatnoj promidžbi jer me sada primjećuju i oni glasači koji vjerojatno nisu nikada niti razmišljali o meni kao potencijalnom kandidatu za neku drugu dužnost, s obzirom da su navikli na mene kao običnog zamjenika gradonačelnika”.

Također je zanimljivo da je nakon Telegramova teksta o Pućinom, sada već, kako tvrdi gradonačelnik Šarić, sedmomjesečnom nedolasku na posao, tamošnja Mladež HDZ-a stala u njegovu obranu i napala gradonačelnika Šarića. Učinili su to putem službene Facebook stranice, a post je potpisao Igor Krznar, predsjednik Mladeži HDZ-a Otoka. Post je nekoliko dana kasnije povučen, a Općinski odbor Mladeži HDZ-a raspušten.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu