Politika & Kriminal

DORH traži da se zbog milijunske prevare s gradnjom škole imunitet skine i HDZ-ovom gradonačelniku Požege

Riječ je o nastavku kaznenog postupka iz 2018. godine

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) poslijepodne će raspravljati o zahtjevima Državnog odvjetništva da se skine imunitet trojici saborskih zastupnika. Ranije je objavljeno da je će se odlučivati o skidanju imuniteta HDZ-ovom gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću i SDP-ovom gradonačelnik Nove Gradiške Vinku Grgiću koji su obuhvaćeni velikom antikorupcijskom akcijom koja je počela jutros.

Kako neslužbeno doznaje Telegram, u MIP je stigao zahtjev da se imunitet skine i Darku Puljašiću, HDZ-ovom gradonačelniku Požege koji je u Sabor izabran na ljetnim parlamentarnim izborima. Kako doznajemo, zahtjev koji se odnosi na Puljašića nije povezan s današnjom Uskokovom akcijom, već je nastavak kaznenog postupka iz 2018. godine.

Aferu je otkrio Telegram

Sredinom srpnja Županijski sud u Slavonskom Brodu potvrdio je optužnicu protiv Puljašića kojeg se sumnjiči za subvencijsku prijevaru od gotovo milijun kuna, o čemu je prvi pisao Telegramov Drago Hedl. Istraga ovog slučaja otvorena je u studenom 2018., dok je Telegramov novinar još početkom 2018. pisao o nelogičnostima s projektom dogradnje Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi vrijednim ukupno 12,7 milijuna kuna.

Otkriveno je da je grad za početak realizacije projekta uzeo novac od Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova iako, smatra tužiteljstvo, nikakvi radovi nisu obavljeni. Učinjeno je to, sumnja se, na osnovu ugovora što ga je Puljašić krivotvorio, zbog čega je Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu protiv njega podiglo optužnicu.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu