Politika & Kriminal

Doznali smo što je premijeru Plenkoviću na Facebooku napisao dečko koji je zbog toga uhićen

21-godišnjaku je određen 15 dana istražnog zatvora

26.04.2017., Zagreb -  Hrvatska udruga poslodavaca i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenkovic odrzali su radni rucak u hotelu Antunovic. 
Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

“Kad izađemo na ulice pogodit ću vas kamenom”, prijetnja je što ju je 21-godišnji Andreas J. uputio premijeru Andreju Plenkoviću još 14. travnja ove godine, a sada ga je policija zbog toga uhitila. Mladiću je određeno 15 dana istražnog zatvora kako ne bi pokušao ponoviti kazneno djelo, točnije prijetnju, što mu je stavljena na teret.

Osim najavljenog gađanja kamenom, mladić je Plenkoviću putem Facebooka poručio: “Upucat ćemo vas i gotovo”. To je pak ocijenjeno kao dovoljno ozbiljna prijetnja da ga se uhiti i prijavi, a sada tužiteljstvo mora odlučiti hoće li protiv njega podići optužni prijedlog.

Napisao premijeru i niz uvreda i psovki

Mladić je, kako stoji u kaznenoj prijavi, prijeteću poruku premijeru Plenoviću uputio s računala koje se nalazi u Austriji. Iako ima hrvatsko državljanstvo, 21-godišnjak tamo i živi, iako je, doznajemo, rođen u Njemačkoj.

U podužoj poruci upućenoj Plenoviću, osim ovih sasvim izravnih prijetnji, napisao je i niz uvreda na račun hrvatskog premijera, dodavši i psovke.

Kako od travnja nije bio dostupan hrvatskoj policiji, njegovo uhićenje realizirano je sada kada je u Hrvatsku došao na godišnji odmor. Na odluku suda da mu odredi istražni zatvor 21-godišnjak ima pravo žalbe.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu