Etičko povjerenstvo traži od Glasnovića da ukloni plakat u kojem prijeti ‘šakom u glavu’

Glasnović je plakatom povrijedio Izborni koeks i Etičko povjerenstvo traži da ga ukloni i ispriča se

ZADNJA IZMJENA: svi 24, 2019

Etičko povjerenstvo naložilo je u petak stranci Neovisni za Hrvatsku i njihovom kandidatu Željku Glasnoviću da bez odgode uklone sa svojih mrežnih stranica plakat na kojemu Glasnović pozira u boksačkom stavu uz poruku da “Jugozomboidi” trebaju “dobiti šaku u glavu”.

Etičko povjerenstvo je zaključilo da je plakatom, o kojem je Telegram ranije izvještavao, povrijeđen Izborni etički kodeks te je zatraženo da Glasnović i Neovisni za Hrvatsku s mrežnih stranica uklone spornu fotografiju u obliku predizbornog plakata, zajedno s pripadajućim porukama. Naloženo im je i da se tom fotografijom prestanu koristiti u bilo koje svrhe te da se javno ispričaju.

Prijavio ih DIP i Mreža antifašistkinja Zagreba

Na spornom predizbornom plakatu Glasnović šakom razbija staklo uz natpis “Jugozomboidi imaju plan za Hrvatsku” i “Svaki ima plan dok ne dobije šaku u glavu”.

Glasnovića i Neovisne za Hrvatsku prijavili su Državno izborno povjerenstvo i Mreža antifašistkinja Zagreba. Oni su zatražili očitovanje Etičkog povjerenstva jer smatraju da je riječ o pozivu na nasilje, što je u suprotnosti s etičkim kodeksom.

Zdravka Grund
Telegram autor
1767 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program