Gospodin Ilčić je opet spektakularan: sad kaže da gejevi nisu božanstva, i da je okej što su spalili onu slikovnicu

Na novoj tribini o Istanbulskoj konvenciji imao je još jedan nevjerojatan istup

ZADNJA IZMJENA: velj. 13, 2018
Foto: Vjekoslav Skledar

Nakon što je kroz menstruaciju i PMS pokušao objasniti zašto je Istanbulska konvencija loša, savjetnik ministrice kulture i predsjednik stranke Hrast Ladislav Ilčić, sada se dotaknuo teme istospolnih obitelji i spaljivanja dječje slikovnice.

Na novoj tribinu o Istanbulskoj konvenciji održanoj u Zadru Ilčić je komentirao paljenje dječje slikovnice Moja dugina obitelj na dječjem karnevalu u Kaštelima. Iako su ovaj sumanuti performans osudili gotovo svi, savjetnik ministrice kulture u njemu ne vidi ništa spornog.

‘Nisu homoseksualci božanstva’

“Ako se na tim maškarama može paliti slika Franje Tuđmana, Ive Sanadera i ne znam čega, zar su onda homoseksualci svetinja koja se ne smije dotaknuti? Pa dajmo ljudima da se vesele isto kao što se na maškarama može ismijavati svatko, nek’ se mogu ismijavati oni.

Dakle, nije to blasfemija. Homoseksualci nisu sad neka nova božanstva koja se ne bi smjela dotaknuti”, kazao je Ilčić, kako prenosi Dnevnik.hr.

Kaže da ne istupa u funkciji savjetnika

Prije nekog vremena, Ilčić je pokušao objasniti zbog čega je štetna Istanbulska konvencija i to slikovitim prikazom utjecaja hormona na ponašanje žena, čime je izazvao burne reakcije u javnosti.

Premijer Andrej Plenković i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek tada su komentirali da je Ilčić prilikom gostovanja na toj tribini istupao u funkciji predsjednika HRAST-a, a ne kao savjetnik ministrice. Ilčić je kazao da o takvim temama nikada ne bi govorio u Ministarstvu i naravno, da su njegovu izjavu mediji krivo interpretirali.

Mateja Gajnik
Telegram autor
71 članak Više o autoru