Politika & Kriminal

Građanin tvrdi da je Bezuk mirno s oružjem prošao pored njega: 'Rekao je da se ne brinem, da će sve biti u redu'

Drugi je ispričao da su se u kafiću zaključali kad su ga vidjeli kako hoda

FOTO: You

Portal 24 sata donosi ispovijesti nekoliko građana koji su se našli u blizini Markova trga prije 9 dana kada je 22-godišnji Danijel Bezuk pucnjevima iz kalašnjikova ranio policajca Oskara Fiurija ispred zgrade Vlade. Bezuk je nakon napada pobjegao i počinio samoubojstvo na Jabukovcu.

Pod uvjetom zaštite identiteta jedan od svjedoka portalu je ispričao kako susreo 22-godišnjaka s kalašnjikovom i pištoljem u rukama te da je sve trajalo 30-ak sekundi u kojima se “sledio”. Tvrdi kako je na putu do zgrade u kojoj radi ugledao mladića kako hoda ulicom u smjeru Markova trga. “Nakratko smo izmijenili pogled, no ne pamtim kakav je imao izraz lica, je li se smijao ili bio ozbiljan. Samo mi je izgovorio to da se ne brinem i da će sve biti u redu”, tvrdi svjedok za 24 sata.

Dodaje i kako se nije fokusirao na njegovo lice jer mu je pogled skrenuo na kalašnjikov, koji je držao u jednoj ruci, i revolver, koji je nosio u drugoj. “Nije ga zataknuo za pas niti je kalašnjikov imao na ramenu”, prepričao je svjedok te dodao kako je ubrzo nakon toga začuo rafale. Prema njemu Bezuk je Mletačkom šetao “laganim hodom”.

‘Privukao je pozornost’

Posjetitelj kafića Cinkuš u obližnjoj Mletačkoj kaže kako je njemu i ostalima Bezuk privukao pozornost te da je nije istina kako se puška nije vidjela. “On ju je držao u ruci i povukli smo se u kafić. Jaknu je bacio nedaleko od jednog auta. Konobar je zaključao vrata i svi su se povukli u stražnji dio”, prepričao je muškarac za 24 sata.

Prema pisanju tog portala ljudi koji rade na Gornjem gradu u ponedjeljak su na radnome mjestu vidjeli dostavljača kraj kojeg je Bezuk pucao. “Pitala sam ga kako je nakon svega i rekao je da je dobro. Sumnjam, jer kako bi nakon svega bio dobro?! Nije na bolovanju, to je sve što znamo”, rekla im je jedna trgovkinja.

Policajac Fiuri je u KBC-u Sestre milosrdnice i, prema ravnatelju Mariju Zovku, dobro se oporavlja. Policija je u međuvremenu objavila snimku napada. Glavni ravnatelj policije Nikola Milina prije tri dana je izjavio kako „modalitet počinjenja ovog kaznenog djela ima teroristička obilježja”.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu