Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Imamo fotografije: slatinski policajci usred smjene veselo redaju gemište, s njima sjedi i šef policijske postaje

Na fotografiji je i načelnik Krunoslav Sertić, koji je 2018. u govoru na sjednici Gradskog vijeća obećao borbu protiv pijanih vozača

FOTO: Telegram

Načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, njegov zamjenik, policajac koji radi na osiguranju državne granice s Mađarskom, te još jedan policajac u civilu, koji nije bio u službi, snimljeni su kako za radnog vremena ispijaju hrpu gemišta. Niz fotografija na kojima veselo društvo iz slatinske policije reda gemište, snimljen je u tamošnjoj gostionici Elida, u Ulici braće Radića, u utorak 29. lipnja oko 13.40 sati.

Ukupno 11 fotografija tog događaja Telegramu je dostavio čitatelj uz popratni tekst kako načelnik Sertić i njegovi policajci ”piju više rundi”. ”Dok njihovi šefovi piju i poslije toga voze, usred bijelog dana prometni policajci iz te postaje u središtu Slatine pod rotirkama zaustavljaju vozače kao da su nekoga ubili ili kao da su najveći kriminalci”, napisao je čitatelj Telegrama.

Načelnik PP Slatina Krunoslav Sertić Telegram

Fotografije poslane i u kabinet Davora Božinovića

Svih 11 fotografija 14. srpnja poslano je unutarnjoj kontroli Ministarstva unutarnjih poslova te u kabinet ministra Davora Božinovića. Kako neslužbeno saznajemo uz 11 fotografija, unutarnjoj kontroli MUP-a stigla je i e-poruka u kojoj se ukazuje na druge nepravilnosti u Policijskoj postaji Slatina koja je u sastavu Policijske uprave virovitičko-podravske.

Tako prijavitelj upozorava na selektivno ponašanje tamošnje prometne policije i spominje slučaj Slatinčanina M. I. koji već dvije i pol godine vozi s isteklom vozačkom dozvolom, a policija se pravi da ga ne vidi, mada često vozi pijan pa čak i drogiran. Tvrdi i kako neki policajci puše marihuanu. U prijavi unutarnjoj kontroli stoji i da slatinski policajci između osam i devet ujutro navraćaju u lokal gdje se poslužuju ćevapčići te iz šalica za kavu, da se ne bi vidjelo, piju pelinkovac. Iako je ondje zabranjeno pušenje, policajci se na to ne obaziru.

Čaše s gemištom redaju se jedna za drugom Telegram

Telegramu potvrđeno da su fotografije autentične

Telegramu je iz dva neovisna izvora potvrđeno kako su fotografije autentične te kako je već sljedećeg dana u PP Slatina stigla unutarnja kontrola MUP-a. No, za sada nema nikakvih informacija da je protiv načelnika Sertića i dvojice policajaca koji za radnog vremena isipaju gemište, išta poduzeto. Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj poslali smo upit o spornom događaju i nalazu unutarnje kontrole i objavit ćemo ga čim stigne.

Telegramov izvor, blizak Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj, u čijem je sastavu i PP Slatina, kaže kako je iznenađujuća brzina kojom je u Slatinu, nakon anonimne dojave, stigla unutarnja kontrola MUP-a.

Ista ta unutarnja kontrola, kaže Telegramov sugovornik, već gotovo godinu dana bavi se slučajem zapovjednika Interventne policije Andrije Hegediša protiv kojeg je podnesena i kaznena prijava za mobbing, kao i stegovna zbog fizičkog napada na načelnika Policijske postaje u Pitomači, Renata Greguraša tijekom božićnog domjenka, o čemu je Telegram pisao u nekoliko navrata.

Borba suprotstavljenih klanova unutar policijske uprave

Drugi Telegramov sugovornik, također blizak Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj, upozorava na dramatične prilike i teško narušene međuljudske odnose koje tamošnji načelnik Siniša Knežević nije u stanju kontrolirati. ”Knežević je čovjek Ivice Kirina, gradonačelnika Virovitice i jakog čovjeka tamošnjeg HDZ-a, koji ga štiti, a koji još uvijek, kao bivši ministar unutarnjih poslova, ima jake veze u vrhu policije”, kaže Telegramov sugovornik i dodaje kako je i slanje kompromitirajućih fotografija u unutarnju kontrolu, a potom i medijima, dio borbe suprotstavljenih klanova unutar te policijske uprave.

Govoreći krajem 2018. godine na sjednici Gradskog vijeća Slatine o stanju sigurnosti u tom slavonskom gradu, načelnik Policijske postaje Sertić, govorio je vijećnicima o blagom povećanju prometnih prekršaja koji dovode do nesreća, pa i onih sa smrtnim posljedicama, i tada najavio kako će policija pojačano nadzirati kršenje četiri glavna prekršaja koja dovode do nesreća.

”To su alkohol, brzina, mobitel i pojas. Zato ćemo i dalje stavljati naglasak na ove prekršaje”, rekao je tada načelnik slatinske policije, Krunoslav Sertić. Da bi sada i sam, tijekom radnog vremena, bio zatečen s nekoliko gemišta ispred sebe i još dvojice kolega.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više