Politika & Kriminal

Nakon objave na Telegramu, pokreće se disciplinski postupak protiv policajaca uhvaćenih kako piju

'Proveli smo sve potrebne radnje i mjere te sumnjamo u težu povredu službene dužnosti', odgovorili su Telegramu iz policije

Telegram je u nedjelju 25. srpnja objavio fotografije na kojima su načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić, njegov zamjenik, te policajac koji radi na osiguranju državne granice s Mađarskom snimljeni kako za radnog vremena ispijaju hrpu gemišta. Niz fotografija na kojima veselo društvo iz slatinske policije reda gemište, snimljen je u tamošnjoj gostionici Elida, u Ulici braće Radića, u utorak 29. lipnja oko 13.40 sati.

Telegramu je iz dva neovisna izvora potvrđeno kako su fotografije autentične te kako je već sljedećeg dana u PP Slatina stigla unutarnja kontrola MUP-a.

‘Sumnje u težu povredu dužnosti’

No, u nedjelju, kada smo objavili tekst, nije bilo nikakvih informacija da je protiv načelnika Sertića i dvojice policajaca koji za radnog vremena isipaju gemište, išta poduzeto. Policijskoj upravi Virovitičko-podravskoj prije dva dana poslali smo upit o spornom događaju. Odgovorili su nam danas, u utorak 27. srpnja.

“Odmah po saznanju, Policijska uprava virovitičko-podravska poduzela je sve potrebne radnje i mjere”, napisali su nam iz policije te dodali kako je načelnik Policijske uprave Siniša Knežević, u suradnji sa Službom za unutarnju kontrolu, “protiv trojice službenika Policijske postaje Slatina podnio zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka, zbog sumnje u težu povredu službene dužnosti”.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu