Izbori u SDP-u: Grbin i Kolar idu u drugi krug?

Neslužbeno su poznata i imena ljudi koji ulaze u predsjedništvo stranke

ZADNJA IZMJENA: ruj 27, 2020
Foto: n1 screenshot

U drugi krug izbora za novog šefa SDP-a, prema trenutnim rezultatima koji još uvijek nisu finalni, idu Peđa Grbin i Željko Kolar. Prema posljednjim rezultatima, koji su pristigli oko 23 sata, Grbin osvaja 43 posto, Kolar 22 posto, a Ranko Ostojić 19 posto. No, to nisu finalne brojke, budući da stranka kasni s brojanjem glasova.

Iako su službeni podaci trebali biti objavljeni u subotu navečer, obnašatelj dužnosti predsjednika stranke Zlatko Komadina i kandidati izišli su pred novinare nešto prije 23 sata i najavili finalne brojke tek za nedjelju u 11 sati.

N1 doznaje i imena koja, još uvijek neslužbeno, ulaze u predsjedništvo stranke. Neka od njih su Biljana Borzan, Sabina Glasovac, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Predrag Fred Matić.

Samo trećina glasuje

Članice i članovi SDP-a u subotu su od sedam sati ujutro izlazili na birališta kako bi izabrali četvrtog predsjednika stranke, nakon što se Davor Bernardić nakon izbornog debakla na parlamentarnim izborima u srpnju povukao s čelnog mjesta.

Birališta su bila otvorena do 18 sati, a o izborima je odlučivalo oko 12 tisuća SDP-ovaca. Naime, iako je članova puno više, oko 32 tisuće, mogu glasati samo oni koji su platili članarinu.

Osim Grbina i Kolara, za čelno mjesto SDP-a natjecali su se saborska zastupnica i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, pulski SDP-ovac Marino Percan i predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić.

Više s weba
Ostanite uz telegramov program