Politika & Kriminal

Knjigovotkinja Zračne luke Rijeka mrvicu se, izgleda, zaigrala s novcem; misle da je pronevjerila 780.000 kuna

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu nad 45-godišnjakinjom

12.06.2016., Omisalj - Zrakoplov Germanwingsa u zracnoj luci Rijeka na Krku.
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu nad 45-godišnjom knjigovotkinjom zbog pronevjere više od 780 tisuća kuna u tvrtki s otoka Krka, a neslužbeno se doznaje da je riječ o riječkoj Zračnoj luci.

Istraga je pokrenuta nakon kaznene prijave ostećenog trgovačkog društva, a tereti ju se za kažnjiva djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Uzimala novac od 2014.?

Knjigovotkinju se sumnjiči da je od 16. travnja 2014. do 28. kolovoza 2019, kao samostalni referent financijski knjigovođa-konter, ujedno i voditelj odjela financijsko-knjigovodstvenih poslova u trgovačkom društvu s javnim ovlastima, fiktivnim knjiženjima za koje nije bilo stvarne osnove, iz glavne blagajne podizala gotovinu i zadržavala je.

Tako je, osnovano se sumnja, oštetila tvrtku za oko 786.700 kuna, stoji u u priopćenju riječkog Županijskog državnog odvjetništva. Iz Zračne luke Rijeka prošlog su tjedna potvrdili da je Uprava kazneno prijavila djelatnicu te da je udaljena s radnog mjesta i više nije njihova zaposlenica.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu