Kujundžić opet pokušava umiriti s pričom da bolnice neće ostati bez lijekova, ali ne djeluje posve uvjerljivo

'Za taj problem moraju se tražiti kratkoročna i dugoročna rješenja', kazao je ministar

ZADNJA IZMJENA: srp 12, 2019

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u petak, u povodu najave Koordinacije veledrogerija da će zbog dugova bolnica započeti selektivnu obustavu isporuke lijekova, da je veledrogerijama prije mjesec dana isplaćeno 200 milijuna kuna, te da se za taj problem moraju tražiti kratkoročna i dugoročna rješenja.

“Svatko ima pravo tražiti ono što mu se duguje, a onaj tko duguje podmiriti potraživanja. I dalje ćemo razgovarati kako bismo došli do rješenja”, izjavio je Kujundžić Hini nakon što su predstavnici veledrogerija upozorili da će zbog duga koji je dosegao 2,6 milijardi kuna početi selektivnu obustavu isporuke lijekova i medicinskih proizvoda, a neke veledrogije će tužiti bolnice u Dubrovniku, Sisku i Vinkovcima. Govoreći o najavljenim tužbama za N1 je kazao kako je “moguće da će i u to ljudi ići”. “Vjerujem da sigurno problema s isporukom i opskrbom lijekovima u bolnicama neće biti”, dodao je.

Prgomet o poslovanju veledrogerija

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Drago Prgomet poručio je istovremeno kako hrvatske bolnice nikada nisu ostale bez lijekova, pa neće ostati ni sada. “Hrvatska nikad nije ostala bez lijekova, bolnice nikad nisu ostale bez lijekova i neće ostati ni sada”, rekao je Prgomet.

Ocijenio je kako veledrogerije ostvaruju itekako dobar profit u Hrvatskoj, pa neće ići s tužbama. Upitan znači li to da veledrogerije zarađuju dovoljno bez obzira na velike dugove, Prgomet je poručio da nijedna nije zatvorila svoja vrata.

Zdravka Grund
Telegram autor
1901 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program